Tuesday, 30 December 2014

Comel je bila budak lelaki suka kita

Assalamualaikum. Entry hari bizi sedunia aku.

Mask office jumpe anak kucingg.. kesiannya...

Mak dia penakut dgn manusia.. anak dia tinggalkan. Aku kesian sngt.. aku angkat kotak letak jauh sikit dr office.. hope mak dia angkut la..

Comel.. tiga ekor.. semalam tengok dia selongkar sampah. Kesian mak dia. Lapar... kantin mane bukak.. kebuluran dia dengan bagi anak susu lagi...

Aku alang alang keluar, pi la beli makanan kucing.. kesian kat dia.. bagi dah tapi dia susah nak makan sebab takut manusia...aku tinggalkan jejauh..senang dia makan...

Pastu story adik adil comei.. hahaha.. si budak bakal menganjak usia darjah satu... comel sangat.. putih,, mata dia lentik..handsome kot.. budak tu weii..

Aku tgh prepair nak present management
Tibe tibe dia datang dengan kawan dia.. anak guru besar...dia cakap kakak ni cantikkan. Pastu.. yang anak guru besar ni loading.. bila dia faham.. dia jerit bgthu kakak dia yg adik tomei tu suka aku sbb ckp aku tantik...kihkihkih..

Malu si comei.. actually dia memang suka ngacau aku.. hari ni dia malu pulak..

Dia cakap dgn kawan dia yg dia mmg suka aku.. pastu dia cakap kakak tu lagi suka dia.. hahahha.. memandai je ye...

Hamboi.. buat cerita nombor satu.. untung hang comei...

Balik aku hantar mak dia dgn dia balik... mak dia serba salah.. bagi duit kat aku.. then aku bg kat dia.. dia suka.. mak dia marah.. dia kne bg aku balik.. menangis dia.. merajuk pulak dgn mak dia...manja.. sweet je..

Pernah haritu dia nangis n merajuk dgn mak dia sbb bgthu aku macam mana perangai dia kat rumah...kelakar...

Sweet budak tak sesweet jejaka.. cemburu tanda sayang ye.. faham..haha. huntungla ade jugak yg suka kat aku.. budak pon budak la. Dah macam anak murid..haha

Okay bubye

Monday, 29 December 2014

Salah group pon tak beragak

Kantoi malu wei...

Ade ke patut salah group.. aku tak perasan yg tu group dgn lecturer and teaching assistant.. aku ingat group kls...

Waduh waduh kok bisa jadi gini carenya..hahaha

Sekali pelik tengok ehh. Pekehal encik teaching asstant reply.. tengok name group.. huaaaaa..nanges la aku kalau ada salah faham..

Dia ckp yg karang ckp pasai ni lect potong markah.. soh kami buat group..

Actually we all dah ade group. Serious org sme and tersalah send group yg slh..hahaha..

Nasib baik lect back up we all.. hehehe.. thanks doktor kimi.. and sorry teaching asstant.. bkn sengaja nak bergosip kakak kakak saya ni..

Ngada ngada kan..sayang sangat nak tgok aku naik pelamin. Jadi doa la kakak oi..kalau ade datang minang la..haha.

Sory mnggu ni kawan aku yg kawen bkn aku...

Kan bagus kalau betul kau cemburu.. tapi aku tahu kau takkan cemburu utk aku..faham sangat... aku tak semegah kau.thanks kakak kakak menceriakan aku.. even hanya mengusik..tapi aku suka.. sbb detik ni mngkin takkan wujud lps ni..

Andai berjodoh insyaAllah..okay. bubye.. salam..

-thanks a lot to my kakak kakak BE Ukm..kami batch yg ceria. InsyaAllah.

Lebam dahi langgar tepi pintu.

Banyak mahsyuk .. tulah..

Pepagi kerja kalut je. Nak g keje lambat.. padan la dgn muka.

Ingatkan selamat la aku sampai sekolah dgn tudung siap pakai dah.

Sekali hamek kau..

Kebabom..pinar pinar dahi aku. Bukan jerawat yg tumbuh. Bengkak pulak adelah..

Macam besar jerawat berdouble triple..hahaha.. aku sampai sekolah baru sedar..

Duduk dpn cermin tak perasan pon..

Okay je tengok dahi nih..tapi now.. nampak effect dah...

Mengelamun sape suruh. Sebab aku rindu gilaaa.... lps ni aku tak jumpe dia dah..

Tinggal satu je peluang utk jumpe.. ahad depan.. I wait for it. InsyaAllah andai masih bernyawa...

Tgh makan nih...nasi lemak kakak ila.. aku bawak nasi goreng je.

Bubye. Salam.

Sunday, 28 December 2014

Jangan andai parti org berdasarkan pakaian

Yess. Aku geram.

Means kalau pakai litup sana sini dicop parti politik pas..kami fikiran terbuka.. bukan dengan pakaian kita berpolitik..

Jujur.. mana mana parti ade buruk ade baik... pernah jumpe yang sokong pas tak pakai tudung???? Sedangkan apa yg mereka pegang tittle sebagai pas?? Parti islam rasenya... hukum islam takkan tidak dipelajari andai kalian pro pakatan tu.??

Ada yang berpakaian okay la.. but,, aku rasa kalau pergi aceh.. say sorry la utk kau ade kat luar.. masalahnya bila bercakap.. mereka sedar pasal hukum tu...tapi umpama berat utk tinggal tabiat. Maybe..

Ada yang berlitup bagus.. tapi sayang.. apa yang aku lihat.. jahatnya pada mulut..

Memang lumrah manusia.. aku rasa kalau pasai parti bn or umno.. tak perlu dijelaskan.. sbb kalau online je.. keburukan mereka yg parti pakatan sebarkan.. tak perlu pandang org dengan pemakaian kita tentukan dia berparti itu atau ini...

Kadang kadang... pakai menutup aurat,, fikir tentang maslahat umat islam,, tapi tidak terlalu hebahkan keburukan insan dalam parti lain ada dalam parti umno dan bn..

Kita sebagai rakyat ,benda penting adalah taat pemimpin.. sekarang banyak yang memperlekehkan pemimpin.. banyak yg kalian tak sedar.. sebab aku sedar aku banyak kelemaha jugak..

Bersatulah wahai umat islam. Bukan bertelagah.. bukan ini yg patut kita buat...bersatulah umat islam. Andai berteguran, tegurlah dgn cara berhemah..

Aku pakai handsock, stoking, tudung yg elok, tapi aku pantang bila org pandang kita dan ajak borak benda seolah olah kita berpihak kepada memburukan pemimpin... sory. When you say I just hear and bila aku betul rasa tension dgn diri kau... yess. Aku jujur.. aku tak suka and aku ade pengalaman tegur kawan kwan aku...

Apabila kita tegur benda yg kita terlepas.. dengan Allah..dan pemimpin. InsyaAllah.

Tapi kalau kawan tetap sakit hati, cubalah ajak  berkawan.. aku org sakit hati ke ape ke, aku sudah awl awal say sorry..

Benda penting.. mana pon pilihan parti kita tidak ade kaitan dengan pemakaian..

Ada agama,ade ilmu,,, peliharalah agama.
Bila banjir jangan menuduh sana sini. Tapi ikhtibar.. mungkin Allah nak kita sedar sesuatu.

Done. Assalamualaikum

Saturday, 27 December 2014

Tetiba tanya pasai masa depan

Leceh kalau keliling semua dah married tapi kita tak lagi...hbis digosip

Banyak skandal aku.!!!

Kat rumah tadi mak tanye.. bila hang nk kahwin. Bgthu je... nanti mak carikn...aduhaiiiiii..dhsyattttt

Aq krik krik.. dah la bg cdgn dgn ustz tmpt koje aku...tak nak aq..bukan yg aq nak..yg aq nakkk... huhuhuhu..adelah..

Aku ckp aku nk kahwin tahun depan...hihihi..klaka...

Mk aq wat cool je... mcm ade calon je. Dh la tanye ade tak yg bkenan ke kat aku...aku ckp ramai...hihihi...padahal...tkdeponnn

Tengok kwn sebaya aq nk khwin mnggu dpn, sibuk tanye pasai aq... nk jugak tgok aq khwinn.. sorry mak,, org tu tk nk risik org pon..huhuhuhu..

Gelikan baca...sorry.. lps tekanan nk kne present dgn byk assngmntnya

Friday, 26 December 2014

Kerani serba boleh

Tak salah puji diri sendiri dr takde yg sudi nak puji..hahahhaha..

Takdelah. Aku tadi banyak benda yang disettlekan sehinggalah tak sentuh buku segala..

Datang skolah, parents dh tunggu.. macam macan kerenah ibu bapa nih. Sabar jelah..

Aku dtg and aku on itu ini, bukak office lagilah. Dgn kunci org pinjam tak pulangkan la.. haha. Semalam cuti dorang datang skola sebab nak mengemas.. rajin beno..

Aku cuti tetap cuti...

Aku sttle kan parents tu then aku buat apa yang guru bsar nak tu..

Sebenarnya guru besar nak orang datang install printer utk komputer dia..

Aku dalam hati. Kenapa tak suruh aku je.. bidang kegemaran aku kot.. mahir jugak la..alhamdulillah dikurniakan bakat

Aku cakap biar aku yg buat.. tapi slack jugak la. Sebab aku buat tak dpt duit. Takpelah.. utk skola. Hahaha. Hati jahat kannn..

Aku memang selalu guna tenet fon ke komputer.. tathering la katekan... senang...

Aku download gune fon..then install ke komputer.. sbb fon aku cepat sikit..hahahha.. ingatkan tak boleh. Jeng jeng jeng... menjadi. Alhamdulillah..

Aku suka pon ade sebab senang aku lps ni..takdelah org kacau aku guna komputer dpn.banyak kerja kau tahu.

Tadi pon laminating machine problem.. dia tersekat.. ritu suruh ustaz repair.. teruk upah di mintak..mahal wehh..kesian sekolah..alhamdulillah aku jadi mekanik tadi..keluar and selamat dah guna...

Upah takdelah.. mudahkan kerja org tu kerja yang baik.. insyaAllah..

Okay. Bubye. Salam.

Thursday, 25 December 2014

Cita cita yang mungkin susah nak capai

'mTak terdesak pon. Tapi ni cita cita tahu... benda ni aku cakap bila usia masih mentah...

Sekarang makin tingkat usia meningkat ke tua tau. Saham pompuan tak tinggi macam laki. Laki lagi tua lagi tinggi saham..

Huhuhu

Cita cita aku adalah nak kahwin sebelum usia 21 (7/12/2015)... tapi tulahh.. macam main kelip kelip je cita cita tu...hahahhaha...

Tapi memang benda ni aku jaga and perhatikan...payah nak capai nih.. aku terfikir 21 sbb aku rse maybe lps usia tu rasa tua sangaaatttt..

Mohon doakan ye. Mne la tahu tercapai jugak cita cita ni..huhuhuhu...bubye. sje kongsi.

-kakak cerita pasai senior tangan sado.. smarttt.. aku teringat dia..hihi

Aku nk jadi gemuk la

Kihkihkih.. sweet gambar kapel yg baru kahwin...

Sang isteri yg gemok or comel akan sentiasa bersama menemani suami makan... so sweett.. gambar yg aku usha ni. Isteri makan sampai chubby.. kesian suami tak dpt makan...hehehhe

Berbeza rasanya kalau isteri tu diet orgnya. Lambat laun takde peneman nak makan la suami tu sebab isteri nak jaga badan...huhuhu..sedihh..

Aku kesian laki makan luar, makan sorang... kesian sangat...

Jom tengok gambar sweet niii..

Bubur kacang hijau buatan cik piya

Bukan rajin aku nih nak redah dapur sejak kerja..

Hahaha..

Terukkan... aku teringin giler kalah org ngidam...ntah ntah kakak aku transfer kat aku ape yg dia nak makan..

Dia kata dia pon teringin..nampak tak bila aku dh siap masak dia cakap..haha. dia balik umah mertua bawak bubur aku weh.. malu jeh.. aku tak pro masak masak nih.. tolong jangan komennn.

Perut aku telan je ape yg nak

Aksi my cat di bilik aku

Aku pantang masuk je bilik ade yg mengekor nak masuk jugak. Sebab tu pintu bilik selalu tutup

Tadi aku masuk si jantan dh masuk. Tak tahu mcm mne..tidur atas kerusi

Yg betina sibuk ngacau aku nak naik katil jugak...aku tak bagi sebab badan aku sekarang manja..

Aku angkat dia lerak kat kerusi dgn abg dia.. then gaduh kejap , gigit abg dia la. Tgok tgok yg keteot tu tidur..hahaha..

Sweet je my anak kucing nih..

Lecehla macam nih

Hahahha..

Assalamualaikumm.hari ni cuti yeah yeahhhhhh...

Hahahhahaha

Tapi berita tak gembiranya pasai abang ipar aku nih ha...

Dia kenal dengan ustaz baru sekolah aku... aduhaii..susahlah. aku kalau kerja tak boleh ade yg knl org sekeliling..leceh..

Harap dia tak bagitahu la ustz tu.. tolong abaikan dia please... buat mcm biase je.. rse kalau ustz tu tahu aku ni mcm kne  intip je..rimaslahhhh

Ustz tu dh la ramah betull.. bak kate akak yg study sme ngan dia.. dia bkn mcm tu dulu.. mybe lps study mesir kot.

Open sikit..terlebih over  kata akak tu..

Dorg kawan satu DQ upenya.. lantak kau la. Asal aku kerja sudah..hahaha..tu pon akak aku tunjuk gmbar kat aku..hahaha..

Aku mls nak pk tadi sbb tgh baca slideshow..cuti pon bz naww naww..

Nanti tulis lg entry

Wednesday, 24 December 2014

Penat nak study nihhh

Hai.. ngantuk dah nihhh..

Kat atas katil usha buku sat. Kejap lagi ade yg tidur dengan buku...hahha...

Memang selalu aku tdo dgn buku.. tapi tak baca sangat ponn. Over je...

Aku pnjm bku kat ptsl, dh nak kne hantr. Better siapkam cepatlah..hahaha..assngment..

Gambar bawah nanti saje je buka msurat depan. Kais nampak tajuk... penggunaan...

Hahahha.okay. done. Assalamualaikum.

Miaaww belakang rumah

Garang anak kucing tu macam mama dia. Yang perang tu mak dia.. dorang empat beradik.. yang oren gemuk tu miaw aku tauuuu...

Dia suka perang tu tapi kena marah je selalu.. dia tengok anak si perang tu maxam mainan je...hahahha. comel tengok dia.. oyen tu mengada ngada...

Tuan kucing belakang umah ni takde.
Dorg adik beradik dulu mak dia tinggalkan kat pintu umah kitaorg.. comelll je. Sampai besar garang sbb duduk luar.. yg jantan duduk dlm rumah. Dia harap kami keliling sini bg makan la..gaul nasi bg makan.. bagus je makan. Kesian. Aku terbayang kalau ni kes manusia. Kesiannya...

Kucing ni terbiar takpelah.. yg kesian kucing kecik empat beadik ngn mak dia duduk bila hujan kat bawah pasu yg bertelekup blkg rumah... mak dia basah. Kesian sangat...

Tu yg kami bukak pintu ampaian.. biar dorg main dlm tu.. hujan boleh berteduh.. tapi malam kami tutup la sebab nanti org masuk..bahaya..

Okay. Haiwan faham ape yg kita buat. Kalau kita selalu dgn dia..bubye. salam

Jangan terkejut dengan face aku

Now dh brp hari tukar pencuci yg better cdgn pakar kulit...

Cetaphil.. mahai tu.. habaq hang.. tunjuk poket seluar keluar jelah.. kosong duit dlm purse

Dsebabkan my face oily.. I guna oily la.
Guna tu je semata plus toner. Ni rawatan la.

Biarlah org tgok ape gayanya rupe aku dgn jerawatmya lagi. Macam macam la. Jerawat mengelupas. Tapi muka tak pedih macam guha dnars.. hope dipermudahkan..

Bedak pon aku stop pakai.. aku redah je pergi kerja dgn muka macam ni.

Kalau g kelas ritu aku pakai jugak bedka kompak. Pixy punya. Aku tak amek yg colour cerah sebab aku nak nampak natural.

Aku amek pekat giler. Tapi aku kalau kls sblom zohor je pakai. Lepas zohor lantak kau la muka. Natural dah.. nampak la kesan jerawat yg bnyak..

Sorry i pengemar kicap.. tak boleh tinggal.. semua aku taruk kicap.. nilah kesannya.tinggal parut hitam..

Aku lupa beli ubat jerawat. Tak nak sentuh muka dah. Biar dia kecut sendiri.

Aku baru mintak my kakak belikan ubt benzac ac..
Haha

Vitamin dia banyak bg kat aku..sebab muka dia dh cantik.. tapi aku bukan pngemar ubat vit e and b..

Okay. Hope mereka ingatlah.bubye.

Over excited pulak cik sofiyyah shah ni

Assalamualaikummmm..

Kawan kawan..kawan kawan..hahhaha

Aku tadi excited menaip punye taip assgment individu... macam syok macam merapu je.. aku ingat sama la format dia macam aku buat pbs stpm... format yg leceh utk pbs stpm.. tapi kalau fikir balik senang je.. tapi kalau first time tu la macam krik krikkk... aku memang buat muka tebal je nak jumpe cikgu tym stpm.. serious macam macam aku jmpe cikgu.. cikgu pon yang tua tua gitu.. senang nak jumpe.. nak contact...aku pm fb je pbs aku tau.. senang.. cikgu check and pm aku balik..

Rindu papa shaha... u the best... sebab macam ayah ayah aku gitu.. semenangnya aku famous amos dekat kls pengajian am, syariah, muet,bahasa arab, ekonomi... hahhaha..

Pasainya aku org kuat tidur.. kenangan tun. Kalau aku tidur kat ukm macam mne? Hehe. Macam syok je.. okay. Nanti aku buat entry pasai stpm yg ku rindu.

Sekarang.. nak habaq yang tadi aku eksyen buat assngmnt prinsip eko islam.. atau nama yg aku panggil pei..haha

Punye eksyen sampai rajin bebeno tiru cara stpm.. aku buat footnote.. buat macam macam... hahahha.. jenuh jugak aku tau.. footnote simple je. Poyo tak aku..

Sekali aku macam tak yakin,,, jeng jeng jeng... aku wasep group pei.. perghhhhh.sebenarnya aku segan nak bertanye.. tapi aku rse dlm group pei ni.. org byk story aku.. org yg bajet brani aku jugak...kahkahkah.. *tolong jangan layan aku

Aku bajet jelah tanya "kena buat footnote ke?"

Aku mls nak tnggu sbb tym wasep tu aku tgh nyum nyummmm.. makan wei. Angin dh masuk kepala.. bawak bekal dr rumah je.. aku tnggal fon dlm beg. Lps tu aku pi amek wuduk solat zohor.. lps tu aku baru teingat yg aku tak baca wasep lg. Nak tgok gak feed back dr sape.. sekali jeng jeng jeng..

Alamak... ade reply la.. senyum sikit.. haha..

Tapi ayat dia hampakan akuuuu!!!!

"Tak perlu. Letak kat rujukan kat belakang je"

Aku sedih kot.. sebab aku suka nampak nota kaki tu..hahahahha..aku pon on lappy. Delete. Tgh kat office boleh cool gile on lappy..korg ade???

Aku pkerja yg cpt siapkan koje. So, guru besar wat lek wat cool je la  aku on lappy..keje skola jugak nihh *sooryy I bkn student u.

Aku hampa aku tetap balas "orite."

Asalkan ade yg bls...hihihi.. really mean for me tau..

Dr kimi aku segan sebab lect mcm mude lg..hahaha..orite. esok cuti. Haba badan macam kata kurg siihat je..

Mata berair dh.. macam nak demam je.
Kepala pening.. I guna fon update ni..sambil baring lagi..okay. takde spe yg caring pasai aku. Sebab aku bkn patern mngada. Tapi kalau kahwin aku nak gedik boleh tak..hahahha..

Laptop tu klipklap dh Nak mntak aku siapkan koje..

Tuesday, 23 December 2014

Bilangan pembuka blog semakin bertambah.

Assalamualaikumm. Siapakah pembaca blog aku???

Aku pon tak tahu.. setiap hari kalau ade masa usha stat harian blog.. semangat..sebab aku tahu blog aku bukan blog retis retis gituuu...

Aku blogger tegar tiada nama di mata pembaca...hanya hobi bercerita.. di sinilah dia...hahahha...

Dony worry aku tak dpt detect siapa pembuka blog..hahaha. kot kot musuh aku ke...ntah la

Aku tengah pening kepala. Dahsyat jugaklahhh...tadi lakukan urutan tarik rambutt.. sedap and urut kaki guna pencocok ape ntah..terasa angin jalan nak keluar...perghhhh.. ni baru anak dara.. hidup macam jaga banyak benda...

Kalau leceh macam ni, kahwin tak nak kerja lah.. kesian suami..hahaha. salute dgm wanita yg mampu kawal dgn baik..

Okay.. kalau aku dh miang keladi badan (gatal gatal badan), naik katil lelap jelahhh..bubye. selamat malam. Assalamualaikum.


-smlm punye post. tak tersend plak

Jerawat buat mata aku bengkak

Assalamualaikum..

Jerawat sayang,, kenapa kau sayang sangat ngan aku ye???

Sakit kot.. pepagi bangun.. jeg jeng jengggg.. bawah kening tumbuh jerawat baru. Bengkak mata macam ape dah.. pedih kot...

Aku balik kerja selalu pening.. dengan kewujudan jerawat yang membesar di situ lagi menyakitkan.... sengsara aku. Patutla semalam menaip pelik je rasa.. macam mata separuh tertutup.. pasai jerawat rupanya...

Pertukaran pencuci dermatechnology *eh yeke tu..hehehhe

Jerawat naik lumrah hidup.
Aku beli pencuci tapi lupa beli ubat jerawat.. yang kat pipi makin slow... dia tinggal parut... tapi kening ke dahi makin naya.

Berperingkat pulak dha. Dulu problem kat hidung..sekarang tempat yang terang tang tang plak.. ngedik btol.. hormon la katakan..

Okay.. sila jangan tegur pembentukan hormon aku... lambat laun okay la tu..

Okay. Done. Rse banyak benda aku apply.. kerja oh kerja.... menyampah dengan kerja...

Salam

cara stalk blog yang berkesan.

hamboi. ade je idea aku ye.. memandai je ngajar orang pepagi bute nih ye..

sebabnya aku pon bukannya selalu online blog org..hehehhe.. kalau rajin tatatp jugak la blogger yang hot gitu...



hehehe..

aku ade juga yang dok bukak blog ni. tapi kureng la. just klik header blog..gerenti keluar latest entry.
benda ni sebenarnya basic. tapi tu la. saje nak kongsi.

Monday, 22 December 2014

Syoknya satu colour dgn pujaan

Nampak tak aku over.. hahaha..

Sila layan je perangai aku nihh.. nak kata terdesak tak jugak.. suka suki yela kot...

Aku suka bila aku pakai baju ke tudung ke sama colour dengan laki yg aku tangkap leleh..*aku secret admire dia je..tak berani deh nak habaq..hahaha..

Aku teruja hari tu colour kami lebih kurg.. colour baju dia sama dengan tudung akuu..hehhe.. terkejut jugak kot..mne taknya.. aku pergi toilet, balik balik... jeng jeng jeng.. dia wujud depan mata.. terpana.. haha. Sebab colour kgemaran aku.. ofcoz I like habaq kau...

Tapi demi jaga mata, takde la aku tatap je org memanjang. Dosa wei.. zina mata dah..

Tu yg leceh tu. Aku tak suka belajar blkg laki sebab aku tak fokus.. dah la aku kena pindah tempat haritu sebab tempat yg aku letak barang tu dekat sangat dengan tempat dia.. terpaksa pindah ke belakang..huhuhu... kalau aku duduk nanti banyak gosip.. rela buang dari digosipkan..

Smart kau untuk aku dah la.. tak sanggup aku nak pandang sebab kalau pandang banyak dosa yg muncul...lainlah kalau milik halal...haidehhhh.. susahlah jd secret admire nihhhh..

Baru faham macam mne org jd secret admire..jujur aku suka bukan sebab penampilan.. tapi aku pon tak tahu.. wujud perasaan tu.. hahhaha...

Dah dah... abaikan.. jom maghribb jomm.

Sunday, 21 December 2014

tak dapat jadi pengapit

kawan tadika aku yang sebaya dah nak kahwin.. bulan satu ni.. huhuhuhu.

huntung dia orang datang minang.. kahkahkah.. tapi sorry wanii.. aku tak dapat nak jadi pengapit hang atas permintaan hang... aku ade kelas tau tak minggu tu. dah la sabtu.. kelas math aku tak sanggup kot nak lepas...

subjek kegemaran tuh.. kalau terlepas aku tak boleh jawab exam nanti...

aku jenis kalau org tu ajar. orang tu je boleh ajar, orang len tak boleh sebab aku tak berpa nak faham..

hang sekarang sibuk bebenar ye... nanti sebelum hang kahwin aku datang malam berinai ye.. serba salah tak dapat datang.. tapi akan diusahakan juga. sebab aku kawan dengan kau dari tadika kot..

jiran pulak tu. kau yang duduk buli aku kecik kecik dulu. kau ajar aku main kat longkang.. tangkap berudu and banyak lagi.. nakal jugak aku kecik kecik.. tapi memang kau lagi nakal la...


okay. nanti aku buat entry pasai hang na wani... cuba lah aku usahakan datang mjlis hang.. nak amek gambar hang jugak...sobsobsob... bertunang haritu aku yang amek gambar.. sedihnyaa..hhuhuhuhu.. okay. bubye.. salam

janganlah risau dengan muka aku ni

assalamualaikum..

naik rimas plus stress dengan orang sekeliling..

aku tahu takde sapa yang tangkap cintan dengan aku.. takde yang nak kat aku.. sebab muka kottt.. orang sekarang kan pandang rupa paras..haha.. tetibe je statement aku tu..

takdelah. muka hudus ke cantik ke ade je yang suka tapi sorry. Allah jadikan manusia itu berpasang pasangan.. usah risau.

aku boring dengan orang sekeliling. bila tengok je aku.. apa yang ditenung adalah my jerawat.. huntung kau jerawat.. saje tumpang populariti aku la tu.. mengacau je..haha..

masing masing cadangla produk itu ini lah... okay. nak review dnars skincare yang aku pakai tu. aku stop pakai sebab aku risau.. aku takut bahaya utk diri.. tak habis lagi set dia.. sebab ada yang kata kalau pakai produk murah diluar farmasi atau guardian.. berbahaya.. sebab adalah risiko dia.. yang aku takut gila bila org kata berisiko nanti mengandung anak berisiko.. weh,, aku sayang budak weh.. risau je dengar..tapi katanya kalau pakai lps kawin la..

lastly aku pakai cetaphil by farmasi yang akak aku cadangkan. biarlah nampak jerawat keluar. tapi tak bahaya.insyaAllah..

tadi classmate.. kakak cantik kebabom even dah ada dua anak pon kekal cantik... dia cakap yang dulu umur macam aku pon jerawat lagi teruk..now.. perubahan banyak dia kata.. maybe hormon..haha..

ramai cakap sebab hormon and aku pon rasa begitu..hihihi..

okey. sila jangan rendah diri dengan rupa anda ye.. nak nampak manis.. apa yang aku cakap ni serius tau.. senyum tu memaniskan wajah.. tapi jangan dok senyum utk encik muda ye.. sebab setahu aku la laki cepat cair dengan senyuman perempuan.. *aku risau jugak kalau tersenyum dgn mana mana laki.

masalahnya aku drive memang haraplahkan nak senyum. macam merapu pulak. muka aku kalau drive always kerut dahi. garang jugak. tapi tulah... sabar jelah kalau kena ngorat..bukan aku kenal pon.. angkat kening sudah la...buat muka pelik.

hahahaha.. aku suka mengenakan org nih. walaupun orang tu handsome sbbnya aku tak gemar adab dia yang dok ngorat..pelik pelik je..

sekarang tengok mana-mana laki biasa je sebab ada yang luar biasa dalam hati nih.. kat sekolah tempat belajar pon ade je ustaz handsome,, tapi hurmmm.. hati tertutup tengok dorang sebab macan kwn je.

okay. bubye, maghrib dah.

cara senang kejut adik lelaki

assalamualaikum...

hahahha... aku penat gelak bila fikir dua tiga kali pasai ni..sorry.. nama orang aku takkan habaq adik aku yang mana..

aku pon liat bangun jugak bila ada orang yang boleh kejut aku bangun subuh...kalau duduk sensorang dekat rumah bolehla bangun awal... *jangan pelik sebab ini memang aku

aku faham nak kejut orang yang liat bangun memang susah sangat.. sebab aku berpengalaman. ingat waktu dia kecik je.. sekarang dah gabak pon leceh.. hailahhhh.. macam mana nih...

cara dulu aku masa dia tak berapa nak besar :

disebabkan dia tidur kat toto je kat bawah,, aku time tu tak berapa nak tua. tulang sihat lagi... hahah
*aku cerita ni jangan tak percaya. sebabnya aku memang devil sikit. mana taknya aku yang kena jaga rumah. kakak aku yang lain asrama.. mak ayah pi haji.. yang memegang amanah. aku lah.. meh dengar apa aku buat.. aku terlentangkan dia. aku tarik dua dua tangan sampai dia berdiri.. settle.. yang lain senang jek nak kejut. sebab dorang lagi tak sanggup aku bebel..yang sorang ni je yang suka dengar aku bising bising.

cara sekarang nak kejut (kurang berkesan jugak tapi dia jaga jugak):

aku jahat jugak yang ni.. aku cakap tiga kali tak bangun jugak solat.. meh join aku kejut dia., gerenti marah punya. tapi dia tak komen pape pon bila dia bangun.. caranya dengan tarik bulu kaki dia.. bulu kaki laki kan panjang. *sorry kaum laki. just nak kongsi je.

hope adik aku bukan stalk aku larhh.. kalau tak... harap kau tak kesah ye.. cik piya ni memang banyak story morry.. *kalau laptop dibuka memang best tangan memainkan peranan..

harap maaf atas kata-kata. bubye.

perbezaan mood dalam satu masa

assalamualaikum..

cuba korang bayangkan apa mood aku sekarang? tak tahu kan.? hehehhe..

aku pon tak tahu nak describekan..mehehehhehe..meh dengar story morry aku.. banyak nak story sebab aku memang kaki story. tapi tulah.. pasai diri aku je la...

kadang kadang mood berubah. tadi buat slide(bajet je buat, sorry dr. kimi...) aku curi slide lect je..hehe. just ubah sikit. tambah info sikitttt.. hihihi.. sambil sambil tu pasai headphone gabak kat telinga nih... buat sambil pasang lagu pelbagai.. aku tak khususkan fail lagu malay ke nasyid ke apa apa la..

pasang semua.. malas nak handle..redhakan telinga dengar..baru sedar aku peminat jiwang karat je. nasyid pon macam lebih kurang je.nasyid banyak pasai nak suruh aku kahwin.. and kalau dah nama perempuan.. full song sing by man only.. haha. nampak tak. sebab aku tak suka dengar perempuan nyanyi.. sebabnya aku cemburu suara aku tak macam dorang. bak kata adik laki aku suara aku garau...

saranghae..saranghae...saranghae....... *sory aku dengar ost korean drama. tajuk lupa. drama mostar kot

tadi nasyid tau,, sekarang mood happening plak... macam macam kan.. and,, skrg tukar lagu lagi..*lagu ost tadi pendek.

study nak skema pon aku bukan patern skema and smart student.. aku student yang biasa.. tapi aku student yang cemburukan orang yang banyak ilmu.. serious tau.. macam seseorang.. aku akan tengok orang tu dengan pandangan yang tak puas hati sebab aku tak boleh jadi macam diaa... hahahah... kebanyakannya la.. kalau aku pandang dengan jelingan or other else... gerun katanya sebab rupa aku katanya macam gengster..*rela aku dianggap gengster dari gedik plus mengada.

hirup coolblog sat.. *adik laki aku punya, aku terliur tadi,,tengok tengok dia bagii.. hihihi


aku cuba jadi diri aku,, aku memang suka nampak bahagia, cool, serious.. tapi firstly aku suka bila aku senyum senang sebab aku rasa aku lagi yakin untuk sepanjang hari..

*tika mata diuji manisnya senyuman..  terpamit rasa menyubur harapan..dan seketika terlontar ke dunia khayalan.. hingga terlupa sikap perjalanan... tersedar aku... dr terlena dibuai lembut buaian cinta... ***di atas nama cinta (nasyid)

nampak.. cinta pulak nasyidnya..haha

ntah betul tak yang aku dengar tu.. okay.. kejap aku nak post pasai lain plak...nak belajar malas ni..

Saturday, 20 December 2014

Kasut yang vogue dengan sticker harga

Assalamualaikum..

Peringatan kepada semua.. andai pakai kasut yg baru beli ke atau dah beli tolong cabutt tanda harga yee.. janganlah dok menayang harga pulak kat tapak kasut tu..hahaha

Jahatnya aku.. sebabbya tadi aku usha kasut cantik gila.. tinggi and tumit dia tajam.. perghh berani mati punya tu kasut..

Sakit tumit nanti naye je..haha.. tapi. Aku usha punya usha... alamak aku nampak tanda harga la

Lahh. Dah pakai tapi tanda harga tak dibuang.. waduh waduhhh.. mahalnya..

Sorry la. Aku fanatik kasut tapi takdelah aku pakai kasut tu semua

Minat tu mmg minat..kasut peepshoes *btol ke eja tu? Yang akak aku bagi sayang sangat.. sebab mahal.. aku suka kasut tu.. sanggatttt tau.. boleh kira bape kali aku pakai kasut tu..sandal je aku kerap pakai..hehehe..

Okay lah.. aku nak story bnde len takde..haha

Salam

Kemalasan menyengat dgn kepala banyak berfikir

Assalamualaikum.

Hola.. aku kat rumah ni.. pepagi ni I takde kelas mehhh..

Sebab dr. Norlin cancel kls. Hihihi... tapinya ketidakrajinan aku untuk tatap buku management sangat membimbangkan. Kahkahkah..ayat super over.

Aku menaip tapi tak nak baca buku. Nampak tak?

Malas ke hape. I dont know..

Tadi borak ngan mak, pasai kehidupan org yg dh married ni.. haha. Maaf sy je yg bujang ye..hahaha

Saje kacau orang borak. Pasainya kawan aku yang sama tadika dah nak naik pelamin dah.. sorry tak sempat nak cemburu. Sebab sekarang bila dah dengar cabaran berumah tngga.. aku takut sangatt. Mungkin skrg banyak perubahan diri ni tapi tetap rasa diri tak cukup lakukan perubahan..

Tadi cakap kat mak, kalau org dtg tengok kalau hati ni tak sedia.. harap sangat faham budak ni ye.. hahha. Semalam borak dgn bakal pengantin..

Gemuruh dia lain macam..kesian dia... aku tak nak jadi macm tu nanti ye.. takut. Biar rasa macam dah matang nanti je la..Allah maha Adil. Pasti Allah bagi yang terbaik..

Dulu suka berangan nak kahwin awal tanpa fikiran dibuka seluas luasnya. Tapi sekarang.. serious cakap yg aku nampak banyak cabaran.. cabaran tu bukan akan dtg dalam satu keadaan. Tapi banyak. Cuma benda yang aku risau tu.. DIRI AKU SENDIRI yang jahat nanti. Mungkin tu jadi cabaran utk lelaki..

Mak bukan menakutkan aku tapi benda ni buat fikiran aku terbuka luas. Sweet je aku dengar story kahwin org lain.. tapi risau lain dr aku.. semalam banyak akak tempat kerja story.. kongsi ape salahnya. Akak tu student DQ. degree sama kls dgn suaminya. Now kerja tmpt berbeza.hihi..

Sweet bagi aku kalau laki yang budiman datang rumah tanya ayah aku tanpa tanya apa apa kat aku.. haha. Nampak tak berangan. Penangan org kahwin makin banyak keliling aku.. syuhhh pi jauh jauh..hehe. kalau nak mai dekat bafilah hati aku dupdapdupdap dulu ye. Sebabnya mak aku kata gemuruh tanda bahagia kelak.haha

Aku boring nih. Maaf sesangat andai kalian terbaca entry meghapu aku nihhhhh

Mood aku. Stress muka berjerawat.. huhhh

Bubye. salam

Friday, 19 December 2014

berjaga siang malam

haha.

assalamualaikum. jangan kepelikan ye kalau aku menaip pepagi bute sebab time lain aku tak punya masa.hihi.

aku jaga awal tadi sebanya aku tidur awal. aku jaga 11 lebih. tapi aku tidur balik. pkol 1 lebih bangun lah aku dengan gosok gosok mata. dah la tidur meniarap.. waduh waduh.. kok bisa aku tidur meniarap. aku rasa semalam elok je landing mengiring..

bangun je sengal badan sebabnya sakit blkg tak baik lagi.. semalam angkat benda berat kot.. lupa yang belakang baru nak baik. hehehe. sekali angkat je benda tu,, menjerit kau.. sakit meh. baru sakit dunia ni. mengedik betol cik piya ni tak?

aku jaga dr pkol satu sampai nak ke angka 5 dah ni..

sat lagi aku nak tidur sat.. kerja aku bukan mengonline je ye. aku tengah buat exam fiqh takehome..snd sekarang siapppppp.....tak siap siap dari senin lagi sebab pi sekolah dok borak dengan akak tempat koje.. kami yang jaga petang dok borak je sampai balik. yelah.. orang bahagia.. baru kahwin.. story la. kami macam ala ala je umur..sebaya tak la..tapi best story dengan dia..sopan je..sweet tu bila dia cakap la yang bukan dia yang tangkap leleh dengan suami dia tu sebelum kahwin. sebab dia macam patern garang la.. suami dia lepas nak last degree mintak org tanyakan...ouhhhh sweet story.. menunggu dengan penuh kesabaran.. aku tanya berapa lama cik abang tu tunggu..? dia cakap dalam setahun lebih.. yang best tu akak tu tak kenal pon husban dia sebelum kahwin even satu kelas. sebab laki tu diam and duduk belakang.

sweet.. agak agak ade tak yang macam tu utk aku? berangan la kau sofiyyah oi..haha.. abaikan.. aku memang macam ni.. mengada..

okay la. disebabkan aku berjaya siapkan exam aku tu.. nak tidur sat.. pkol enam nak kne bangun solat subuh and start koje mengemas macam biasa..huhu.. skrg aku dok tunggu cuti krismas.. sebab aku tak menyempat nak buat banyak kerja mengemas yang agak leceh...like kemas luar rumah...hehehhe..hope menjadilah nanti mengemas dengan bersihnya..heheh,,

bubye. salam


Wednesday, 17 December 2014

Maaf. Kami bukan adik beradik

Assalamualaikumm

Jarang hupdate blog disebabkan badan makin  lemah..minggu ni je balik kerja. Sakit belakang dekat tulang belakang sangat ngilu..kenapa? Aku tak tahu. Pasai ape..hahaha..

Mungkin pengampunan dosa..banyak dosa nih..manusia tidak lari dr melakukan dosa. Menaip dlm mod malas.

Saje nak khabar yang semalam ade sorg ustaz lantikan baru mendaftar..perghh ramah. Aku la yang tak ramah.

Hari ni dia datang bertugas.kelakar. banyak je idea dia nak bercakap... haha..

Smlm bkn aq yg bckp dgn dia.. org yg bertugas la.haha. mls nk ambil tahu...tapi tadi dia tanya yang aku ni cik ke puan.haha.mahu je jawab puan.hihi

Bila sampai je pak ustaz yg aku pernah story dlm post sblom ni..dia bertugas..ustaz yg baru bukan main lagi tengok semacam..aku dh pelik dah..knp tgok lagu tu..haha..

Tahu tak ayat dia apa?

Gelak aku dengar ayat dia.

"Ustaz dgn cik sofiyyah macam adik beradik. Sama je muka."

Hahaha.kelakar meh.. puas aku gelak.
Aku cakap la yang aku kacukan kot tu macam sama mcm ustaz yg ala ala cina tu..haha..msslhnya ustaz tu yg malu.. aku.. wat relax sudah la.. dah bape org dah rupa macam aku..semuanya lelaki..

Baca story ni jangan fikir pasal sekufu ke aku miang ke.. aku bukan ade feeling ngn sesape pon..

Okay. Done story. Bubye.
Salam..

Tuesday, 16 December 2014

Tahniah pelajar sradabb yang dapat sambest

Haha. Asslamualaikumm..

Pelik. Tetibe cakap pasai pljr yg dpt sambest..haha

Jangan pelik tau. Sebab aku suka sangat dengan pelajar yang sorang nihh..bukan pljr aku pon

Suka bukan maksud ape pon.. tapi siapa tak nak sambest kan..haha

Aku suke dengan alunan bacaan taranum dia. YA Allah...!! First time aku dengar waktu kamil.. teruja punye pasal ternganga aku tengok dia.. subhanallah..korang.. merdu suara dia. Aku padahal tgh jaga pljr pidato kat kls sblh. Aku lari kat kls sebelah sebab terdengar suara dia..

Meremang bulu roma wei... serious tak tipu.. teruja sebab dapat dengar.. tapi tadi.. jumpe ayah dia with student tu.. harap dia makin jd terbaik.. ilmu taranum tu paling cantik dik oi..tawaran dpt sambung ting satu dia

Mitip/mits
Samsmel
sambest

Parents dia nakkan terbaik.. sambest insyaAllah jd pilihan.. dan sambest dia sorg je yang dapat..bestnya...hihihihi

Semoga maju jaya..

Akhirnya discussion letcurer aku submit pon

Hahahha..

Hupdate setelah sekian lama menyembunyikan diri ..hai stalker..haha. perasaan sat na..

Assalamualaikumm. Hai kengkawannn.. sy bahagia setelah jenuh kepala memainkan peranan. Aku tercabar akak yg sibuk dr aku dh submit. Rasa macam pemalas pon ade.haha

Aku guna laptop adik aku. Selalunya aku guna notebook aku je.

Aku tak sekaya hang pa. Tu je yg mampu..hihihi. asalkan ade. Notebook aku aku pi hantar org recovery fail.

Byk fail hilang. Hope dia okay la repair tu. Sbbnya risau tau.. lappy pompuan bg lelaki. Ape yg jadi? Kita pon tak tahu..hahaha

Esok my baby boleh dapat dahh

Hehehhe.bahagia bahagia..

Aku camera woman time kakak aku kahwin.. so, picture dorg pon penting

Sangat penting..sebabnya gambar yang diambil oleh aku berkualiti

Kahwin nanti, aku takde cameraman la jawabnya. Hahahha..

Aku lps maghrib tros create ayat utk kuiz on9.. hehe. Utk subjek pengenalan fiqh ekonomi..haha

Habis masuk waktu, aku solat then aku sambung until aku publish..

Yeahhhh. Thank dr. Hairun.. heheh. Okay. Done.

Friday, 12 December 2014

Dapat makanan larhh

Jangan cemburu korang... hahahhah

Ade yang bagi aku makanan.. sedap.. aku pelapar skrg nih...kuat makan...

Aku busy sangat tau datang sekolah ni. Belum sempat buat ape ape. Orang dok call je memanjang.. naik stress sbbnya depa bertanya macam aku nih tak faham je yg ditanya tu pasai ape..

Aku faham tapi aku tidak diinform pon ape ape..sedih tahu.. macam org bendul bila org tanya.. kalau takat daftar darjah satu ke enam tu aku boleh la cakap. Tapi...

Tawaran ting satu.. harap maklum saya sebagai kerani tidak diinform ape ape..

Pelik tau..cara cakap tu buat cool sudah la..aku sibuk kau tak fikir.. dengan exam esok lagi. Fikir hal org and study aku membuat aku lapar dannnn..

Habis je aku bergayut dgn parents budak kat phone ats meja dah ade bekal makanan.sedappppp..nyum nyummm

Kuehteaw.. aku dh lme tak makan. Sebabnya selalu yg msk tu aku. Skrg aku tak masak. Sebab takde yg sekolah.. aku masak pagi je.kihkihkih..

*tengah menaip nih.. terkejut aku pak ustaz masuk pulak.. yg hang tersengih macam kerang busuk tu kenapa..hehe.handsone jgn risau rupe mcm mne pon..naseb baik hang kua balik.mnggu dpn hang btugas pulak..

Hahaha. Kaget tak sape yg bagi aku kuehteaw tu... sje je la..

Kak dina najiha yg bagi la.. buang tebiat ke org laki nak bagi..yg pernah aku dpt mknn dr laki pon coklat je.. kawan stpm aku bagi tym gathering.. sebabnya time tu bufday aku. Tahun lps la..

Hehehe.. rindu dorang. Bubye. Salam jumaat korang.

Thursday, 11 December 2014

First time bekam badan

Assalamualaikumm..

Walawehh.. semangat nak bekam tadi.. tapi serious sebelum ni aku bekam muke je. Skrg aku bekam blkg.. pasai aku punye badan letih kot.. sengal sane sini.

Lagi lagi musim exam aku tak galak badan tidur kat katil. Aku tidur kat karpet je dpn meja study. Senang sikit bangun..hehe..

Lupa nak habaq yang aku dh brpe minggu ade bilik sendiri sebab nenek aku balik utare... syok ade bilik sendiri ni sebabnya aku rse kemas je..kongsi naye la.. sepah org len buat. Aku dok kemas pulok..

Semalam je badan lemah sangat. Macam demam pon ade. Stress study jugak kot.. doakan aku tau exam mid sabtu ni kefahaman tinggi sikit...hehehe. math ritu... toksah ckp la.. sedih...

Tghari je akak aku jalankan misi bekam.. sejak keje ni mne ade mse nak berbekam nih. Huntung cuti rini...

Aku bekam muka jugak.. sebab faham fahamlah..tapi kali ni bukan kat pipi la.. karang g keje n kls berblusher plak..

Yg first time tu belakang.. perghhh. Hebak la kau tikah... bengkak badan aku wei..tiga bekas blkg nih.. darah keluar banyak and pekat. Kat muka cair dah.. tapi banyak..

Yang kat blkg ketat dia buat sebab nak lamakan..kalau tak longgarla..aku terkejut jugak banyak. Sebabnya period aku baru je enam hari. Kira tengah period la nih.. *niat utk kongsi pengalaman story pasal period ni..

Akak aku terkejut sebab sepatutnya pompuan darah kua kalau bekam tak banyak.. mungkin tersumbat kot and aku ni berdarah hot hot gitu. Sekejap ke berhaba... sejuk sejuk cari aku.. sebab susah nak beku sikit aku nih...

Okay. Bekam kali ni hope bertenaga sikit la..hehe..okay. tu je.bubye..assalamualaikum..

Exam time

Assalamualaikum. Hai..

Aku skrg kononnya nak study..hahah.

Tiap malam tidur awal study kebendanya..waduh waduh...

Bangun awal aku study ala ala je. Huhuhu..

Hari tu dengar nasyid. Lame rasanya tal dengar nasyid..sebabnya charger lappy aku problem. Aku malas nak pi survey harga charger..mahal ke murah ntah la. Notebook tu dh tuka dua kali charger utk kali ni.. harap maklum. Notebook lama.aku sayang notebook aku..

And sayang. Maklumat aku terdelete satu fail yg semua dalam tu.. gambar kahwin akak akak aku... semua punah...sedih sangat...aku nak hantar org. Tapi tengok feedback dr cpu skola yang aku hantar kat org tu. Kalau okay.. notebook and hard disk aku mintak repair..bayaran. cakap jela. Asalkan semua maklumat lama ade kembali.

Org tu kata partime. Online je aku jumpe..hope okay la. Dia amek and hantar balik barang tu.. paling aku caye sebabnya lelaki yang dh kahwin. Sebab tak leceh la aku nak bercakap..

Okay. Skrg tengah bernasyid... telinga dok sumbat.. aku menaip ni pkol 8.11pagi tau. Hari ni aku cuti....yeahhhhhhh

Kemas rumah siap dah.. pkol 5 aku start kemas sblom azan. Lps subuh ingat nak cuci kete.. tapi span takde plak.. aishhhhhh.. saje je tau.. aku tgh rajin ,kau pulak malas span kan...!!!

Okay. Ayuh majukan legasi ekonomi.. study meh..

Nanti hupdate lagi yawww

Wednesday, 10 December 2014

Jenuh jugak study keluk ekonomi ni ye

Assalamualaikumm.. perghh

Aku dok jenuh membalas balas info dlm kepala.. macam ape.. ketensionan melanda..hahahha.

Bila tension. Serios jgn terkejut la kalau tengok badan aku bebulat..sebab makan benda merapu je..nasi jarang.bukan diet tapi tak meyempat..

Keluk hape lah aku study.. bijik mata aku nih.. ngantuk sangat..kerja kena buat jugak. Ngantuk nak melayan. Hambui.. tadi sempat tidur dua minit... sebab risau ustaz masuk ofis..

Tenung punye tenung Keluk mengantuk sangat..stresss

Tadi alhamdulillah tidak terganggu orang di ofis oleh ehem ehem.. mungkin jugak sebab hari ni ade gerangan pak ustaz.. means ade laki la..takdela aku jenuh nak ketakutan..kalau kami pompuan berdua je.. hurmmm..lain la jadinya mcm smlm..dah la aku tukang kunci. Pagar yang berat tu aku nak kena angkat. Perghh berat.. risau tu lagilah..mane taknye aku je kat skola.

Okay. Bubye. Stress utk keluk..tak habis lagi nih. walaupun baru tahun lps amek stpm..haha

Assalamualaikum.

Tuesday, 9 December 2014

Janganlah migrain lama datang balik

Assalamualaikum.

Perit kot kepala nih.. bila sakit. Apa yang aku fikir mungkin dosa banyak. Ni penghapusan dosa..selain tu,, ajal aku dah hampir dah ni.

Berat kepala. Migrain sebelum ni jadi bila aku period.. memang sakit sangat.. berbulan bulan baru nak baik. And yang paling menyakitkan aku kena hujung tahun time exam final stpm. Tahun 2013 la... berat sangat kepala nih...

Mungkin jugak pening sebab makan nasi lambat. Pagi sarapan mee goreng then aku g kerje. Kalau dah pi kerje jangan harap aku nak rajinkan diri pi beli makanan..

Study pon kikkok dah la..sorry buku. Ptg tadi study kat sekolah and... harap maklum saya terpaksa pulang dgn acik kat tmpt kerja dgn kadar yang segera kerana sebab sebab tertentu yang tidak boleh dikhabarkan..faham fahamlah bukan tempat kita..and bahaya dalam kaeasan besar tapi hanya kami berdua..hehehe..

Aku tadi macam org ape fikir macam macam sebab risau aku kena tinggal sorg. Menangis wei.. serious kalau macam tu aku pindah la..kerja dgn org len plak..huhuu. bak kata org timba pengalmn jangan tengok gaji okay. Allah yg beri rezeki.

Actually aku kurg suka jugak kat situ sebab tempat aku depan semua ustaz laki semua.. hadoiiii..naye jugak.

Doakan kesihatan aku ye..dah berapa hari pening kepala lps balik kerja...aku cepat stress kot...

*aq dok mnaip mak aku dok bukak pintu bilik slow slow... faham sngt. Ingat aq da tdo la tu..

Jujur.. aq cepat tidur sebab takde mslh yg nk dfikir slain study..hehe.. sebabnya mslh kemas rumah segala bagai settle lps aku bgun pagi..

Done hupdate. Bubye

Sunday, 7 December 2014

Hari jadi ke 20

Assalamualaikum..

Aku isytihar hari ni 7/12/2015 birthday aku yg menyebabkan usia aku semakin berganjak.. waduh waduh kok bisa jadi meningkat ya..hehhee

Dgn hari birthday aku nih. Kalau ikut bulan islam 4 rejab.

Aku nak ucap terima kasih kepada my beloved makk.. sayang mak.. mak yg jaga cik piya ni sampai besar.. walaupun aku ni jahat tapi aku sayang nak susahkan mak.. harap dgn bantuan mngemas sofiyya mampu meringankan beban tugas mak. Maaf diri ini tak sempurna..

Harap mak sihat selalu.. birthday aku tapi yg mengusahakan aku adalah seorang mak dan abah. Terima kasih abah sebab ajar sofiyya hidup berdikari walaupun yg lelaki abah manjakan..kami anak perempuan alhamdulillah mampu berdikari..

Thanks kawan kawan wish cik pia..haha. taapi satu je yg aku sayu dgar skrg. Kahwin jemput korangkan.. nak jgak suruh aku fikir kahwin kahwin nihhhhh.. kalau dulu bila org wish aq happy..sebab aku suka..sekarang aku takut.. sebab...(aku terpaksa lupakan kau encik pujaan hati).

Punca aku kena lupakan kau sebab aku tak tahu punca perasaan ni wujud. Mungkin mainan hati..dan aku tahu bukan mudah aku akan dapat lelaki sebaik kau and aku takut aku terpaksa tengok kau bersama org lain..hope dgn wujud hari ni.. tekad aku utk lupakan kau berjaya. Aminn.

Okay.semoga hari ni lebih baik dr semalam..salam

Saturday, 6 December 2014

Pergi pasar malam bangi fasa satu

Assalamualaikumm.

Waduh waduh..bau ikan eh aku nih dalam kete. Penat deh perabeh duit mak aku..

Haha

Beli barang dapur la..mak and yang lain pi kenduri kat teluk intan..kami berdua je ade. Banyak wei beli barang...

Ikan sampai berapa kilo aku ngangkut

Adik aku krik krik. Dia yg pegang duit. Aku tukanf cari barang.. patutlah beria suruh kakak dia pi beli barang.. tak kenal barang rupenya. Waduiiiii...susahlah hang nanty pi shopping dgn laki hang.

Last last aku yg ngangkut barang yg berapa kilo ntah.

Dh nak habis shopping baru dia perasan aku angkut banyak. Aku thu dia angkut ayam dua ekor je. Aku dgn buah,sayur, ikan bape kilo gram lagiii..nasib aku dh biase..tgok dia angkat mcm kalut, aku amek balik sbb takut mybe dia tak biase.

Sampai keta aku soh dia pi beli keledek. Ntah kenal ke tak..aku nak duduk kereta..malas..kalau pasal bejalan, ape aku kesah.. mmg aku kuat merayap..hahahha.lagi lagi period nihh

Okay. Penat nunggu dia skrg nih. Lme pulak hang cari cik keledek oi.. jangan salah sudahla..

Aku just order soya je.. ngidam..hahahhaha...hope cepat la hang. Bangla banyak nih. Aku tak biasa drive malam...

Okay. Beli baju tdy..habis duitttttt.nih yg aku tak suka pi pasar..

Salam.nak tidur sat la.

Thursday, 4 December 2014

Tadi pergi PTSL UKM

Penat aku fikir bila nak gerak ptsl dengan jadual pack..huhu..

Minggu ni ptsl hujung mnggu cuti

Aku ingat tak hadap nak pi sane.. jeng jeng jeng. Tadi rezeki.. semua dalam sekolah balik awal , so, aku dibenarkan utk pulang kerana bahaya.. ank dara kau..

Aku lepas 2.30 gerak balik sebab anak akak tempat kerja dah meragam bila kata mak dia nak balik dgn aku.. untung la hang somel aidil.. haha. Nasib kau kecik lagi.. kalau kau sebaya akak nih.. jom jd pakwe akak jommm. Haha.. dia dok pujuk beria tau..

"Kakak, jomlah kita balik... aidil nak balik"

Haha. Aku tgh taip nihhh.. sabar jelah.. buat muke comel giler.. dah la kacukan siam kau.. kau tengok nikchun comel tapi ni double punye weiiii

Then,, aku shut down komputer terus sbb dia dh tkan button bawah..haha. bertuahkan. Aku ckp tak nak kawan. Terus nangis.. wei, menangis aku tak reti pujuk cik pakwe..hahaha..

Akhirnya pujuk naik kete baru berjaye..aduyaiiii.naye la kakak kalau suami akak mcm ni nnty dik oi...takmo la

Then, cilok punye cilok aku sampai ptsl lps balik rumah sat utk isi perut..jimat kos

Ptsl aku pergi semata mata borrow buku. Sbb aku mmg patern byk rujukan.

Masuk je lantak kau la.. buruk giler aku rase aku nih.. serabai aku rase..

Benda yg aku cari prinsip ekonomi islam..
Rimas aku nak cari tadi sbb mamat tuh dok tgok je aku mncari buku.. aku rela yg skema skema duduk situ sbb aku tahu dia takkan alih wajah utk tgok aku.. tpy mmg situ kwsn buku tu..sabo jela..

Okay. Done.

Rahsia calculate aku

Assalamualaikum

Calculate milik aku pon ade rahsia tauuuu

Sape yang tahu rahsia ni? Family and kawan aku je..hahaha

Sebenarnya.. ni bukan calculate milik aku.. sorry aku bukan mencuri..haha

Pelikkan..aku dapat dari ayah budak yg aku minat time form five.. kelakar. Pak cik tu berkenan kot kat aku..haha.. jgn salah faham. Berkenan sebab aku bila selalu jumpe tym nak balik sekolah.. aku bagi salam.. tak salahkan.. bukan nak ngorat..haha.

Macam ape ntah.kena faham. Budak kan.. kurang matang lagi kot..lambat sikit...

Sekali bila aku nak pergi merayap dgn akak aku ptg tuh.. skali pak cik tu bagi.. dia ckp ameklah.. and terus gerak pi amek anak dia naik motor..huhu.krik krikkkk

Terima je and memang time tu kakak aku sambung study and nak calculate..haha.

Allah bantu ... okay. Yg kelakar tuh.. esok kelas math.. aku dengar kawan aku tanye kat budak laki tuh. Mane calculate kau.?

Jawapan dia ape? Hahahha.. "entah hilang kat mane ntah.."

Dia buat bodoh je kate calculate dia hilang. Tak tahu lah dia tahu ke tak..aku guna sampai sekarang... and aku macam pelik sebab dekat calculate tu ade tampal plaster kecik yg bernombor phone.. haha..

Tapi aku takdelah nak pi contact nombor tu..haha..

Okay. Bubye. Salam.

Pak ustaz

Assalamualaikumm

Handsome kau dah aku anggap biasa
Caring kau mungkin sesuai utk yang lain
Cemburu utk kau mungkin takkan ada
Sopan kau kalah aku
Muda kau muda lagi aku
Tajam renungmu masih biasa bagiku
Suara macho kau menyambut senyumku..

Hahaaaaaa.. soryy mod kejam aku datang.. tu atas agaklahh..

Macam merapu. Mohon tak salah faham. Aku bukan tangkap leleh. Saje kongsi perwatakan si bujang. Sorry ustaz..

Sebabnya tadi aku datang sekolah. Dengar suara dia.. pelik la.. dia pakai mikrophone ke

Haha. Sekali aku usha.. perghh ustaz macho guna suara hundret percent

Huntunglah hang suara yg macho gitu.. sampai bangunan sebelah pon dengar.. perghhh

Dia kelas tambahan. Salah salah.. ngajar kls tambahan.

Tapi salute la sebab dia ni kire terbaik gak mengajar budak. Mude tapi budak dengar cakap. Sebab....

Matang dia lebih dari usia... aku tak tipu tauuu

Nak cakap dgn dia aku takut sbb cara dia matured

Smlam je aku dlm ofis.. jeng jeng jeng.. dia muncul. Dah la kami berdua je. Karang aku bukak jugak pintu leluas..bahaya bahaya..haha

Dia siap tanye dgn nada risau yg aku dh dapt belum yg org kantin bagi..hamboi. relax la.. aku bkn tak makan pon kat rumah.. kelakar tgok dia.. sweet kau macam kawan wei.. tapi thanks jd kawan seusia aku kat sini.haha. kami je golongan mude mudi..maklumlah semua veteran...

Haha.
Bubye. Salam..

Bila lelaki makan luar

Assalamualaikum.

Nak story ni. Agaknye,,, ape ye story dr aku..hahah

Hari tu aku pi melintas si pujaan mata ke pujaan ape aku tak tahu.. jangan tanya aku pasal perasaan.hehe..

Melintas tanpa melihat bukan bermaksud aku tak nampak ape dia buat. Aku dah tengok dari awal dah. Dari awal aku jalan dah nampak dia. Bila depan mata, aku cover la kan. Takkan la aku nak menatap pulak tengok ko nak makan ape.. dah merapu namenya kalau macam tu..haha.

Dalam hati aku,, kesiannya dia makan kat kedai.. nampak tak hati aku buat hal dengan cik kepala.. buat ape fikir pasai org lain.. serious bagi aku,, bila tengok je laki makan kedai otak aku set kesian. Padahal kadang kadang isteri masak kat rumah pon hang tak makan. Hihi. Jangan salah faham..

Hohoho.. aku tahu even aku jalan dpn dia pon,, bukan ape pon aku ni utk dia perasan aku kat situ..haha..hanya aku yg ade perasaan tu..

Utk para isteri sekalian, aku tahu hidup bujang mmg best smpai diri kita pon terabai kan. Masak tak payah la kan. Bila dah berdua, cubalah ubah. Sebab ayat yg aku pernah dengar.

Kgembiraan suami dgn perutnya..haha. buncit pon laki kau kan..haha..

Alhamdulillah, malas rasanya nak fikir pasal tangkap cintan dah. Tapi skrgg aku dah bahagia.....!! Alhamdulillah, peluang aku jd mak lang makin hampir..

InsyaAllah. Doa doakan ye..

Wednesday, 3 December 2014

"Nanti kau terasa"

Ayat tuh yang dituturkan akak aku. Tak faham dia cakap ape..

Story nya. Dia kata kawan dia kenal lelaki tu (biarlah rahsia).

Istilah kawan aku dengar membuatkan aku terkejut. Ehhhhh..

Lantaklah.. and dia pesan jangan nampak gedik dpn laki tu. Sorry.. diri aku takkan jd gedik utk laki yg aku buat aku lemah bila fikirkn dia..

What she mean? Aku buat bodoh je smpai ahad lps aku tanye..

Siapa kawan akak aku yg knl dia.?

Jawapan dia tak yah tahu lagi utk sem ni..
Tunggu habis sem.

Reason..

Dia kata nanti aku terasa dgn dia (lelaki tu)

Aku. Krik krikkkkk... ape yg dia cakap pasai aku. Dia cakap buruk ke pasal aku?
Ke dia cakap benda yang menyakitkan hati aku.?

Bila fikir.. banyak yang buruk pasal aku. Means aku tak layak utk dia kan..huhu. terpukul kuat rasenya hati...

Okay. Done. Ayat tu aku kureng kefahamn and hope biarlah ayat tu aku takyah kaji lagi...tutup noktah... biarkan hati ni ditenangkan dgn study.. hope hard study akan myebabkan aku lupakan kau and semua lelaki yg menyemakkan otak aku..insyaAllah.

Doa adlh senjata umat islam. Bubye. Salam.

Pertukaran kulit

Assalamualaikum.

Salam pagi. Aku skrg tukar produk muke lagi.. sblom ni just cosmoderm. Barang farmasi. Entah la.. pasai ape aku pon krik krik....

Aku terbaca testimoni org. Dnars skincare..skrg aku tgh try.. effect mmg tak lagi la.. bru bape hari tukar. Aku beli pon sbb byk produk lain yg aku try takde effect kat jerawat.. masalh muke aku jerawat bukan jeragat. Jeragat cpt hilang..tapi muke aku mmg tak tipulah jenis cepat tumbuh jerawat and bila terguris sbb cuci muke,, darah mengalir banyak and non stop. Sabar jelah..bakteria wei. Aku ngeri je. Dah la selalu kat dahi.. sakiittt.

Tapi memang tak tipulah bila darah keluar tu yg syok.. mcam aku bekam dulu. Agaknya dia nak suruh aku bekam kot..rindu nak bekammm

Dnars skincare try and bak kate org sbb pertukaran produk, muke kita akan mengelupas.. salin kulit pulak.. aku pergi kerja macam ape dah. Pakai krim muke set dnars tu la. Macam buang tebiat pulak aku pakai krim.. aku rimas krim...!!

Selama ni bedak kompak je..takdela leceh.. skrg, solat zohor kat skola je,, malas aku nak make up balik. Bukan aku nak ngorat pak ustaz handsome tuh. Kami tak suke org mude yg tua setahun je dr aku.. muke chinese. Haha. Jawa kot.

Mengelupas lpas cuci muke je. And dlm setengah jam.. muke lembab..okayla.. takdela parents dtang terkejut tengok mak cik mengelupas ni...

Haha..

Dua tahun lps aki guna sf beauty.. perghh. Bukak sekolah ramai tegur perubahan. Aku. Ehh.. biase je.. then, aku tak beli dah. Pakai bnde simple je. Set bkn murah wei..kaye pulak aku.

Yg sblom ni rm100+ , skrg jimat kos rm60 satu set..

Sebabnya aku fikir dah dpt gaji. Tak salah cuba.

Mak aku balik. Dia kata, dh dpt gaji pi la ubat muke. Beli set , mahal je... hamboiii

Mmg gaji utk tu ke..aku ckp jela yg dh beli.. mahal jugakla dh beli tu..

Kalau ikut agama islam kita,, tak perlu guna benda macam ni.. tapi tulah.. kalau tak dijaga pulak umpama tak pentingkan kebersihan..

Niatkanlah dalam hati.. kita jaga diri kita kerana kita nak mempercantikkan ciptaan Allah and nak menjaga serta memelihara ciptaanNya..

Wuduk mempercantikkan wajah kita di hari kiamat nanti...okay. done. Kebas tangan pegang phone nih.. bubye. Salam.

Tuesday, 2 December 2014

Hukum bagi salam yang aku belajar

Assalamualaikum. Entry baru bangun tidur dari aku.haha.

Lps solat. Ngantuk sesangat...and...haha.. ehhh.. cantiknya katil aku.. macam besar je, nak tumpang kejap la... perghh enak dibuai mimpi.

Ok. Over. Done merapu.

Sebenarnya kekeliruan melanda. Bukan aku cakap untuk seorang lelaki. Tapi majoriti. Yup.. ini ape yang aku pernah research tapiiiii.. entah la penat dah nak fikir and research lagi. Entah betul entah salah...

Salam diberi secara online, secara dpn mata adalah sama..tapi demi memberi kehormatan yang mampu memalukan dia.. boleh jawab bagi perempuan..

Yelah, aq leceh la nak wasep ke chat kaum adam. Bak kata orang hal trsebut merupakan langkah dekati zina..pemikiran aku letak tang mane pulak kan..sorryyyy

Maaf sekiranya info saya salah. Sat ye saya perjelaskan kefahaman saya. Kalau nak tegur.. dipersilakan.

Bila seorang wanita memberi salam kepada bukan mahram, hukumnya haram.

Lain pulak bila lelaki beri salam dan wanita jawab.. hukumnya makruh utk wanita tu jawab.

Sekiranya aku msj lelaki. Aku minta maaf awal awal sebab aku ni byk dosa.. demi cover tu, aku cuba buang benda kecik..

Haha. Actually, aku ni msj laki bila aku ade bende je nak tanye. Macam kawan lelaki aku, dia pon lebih kurg aku. Nampak je otai, sekali.. aku kene tegur pasal bagi salam ni gak la, sebab dia pon study ukm dr maahad. Aku suke ditegur kesalahan aku, tapi tulah.. sapelah nak tegur aku nihhh

Okay. Kawan bukan scandal, tapi bersame maju jaye. Okay. Done. Aku dgn air liur basi ni hah.. nak pi dapur and buat segala hobi mengemas aku memalam..hehe..

Assalamualaikummmmm
Nih salam open,,hehe

Monday, 1 December 2014

Peserta esei hari pengguna

Assalamualaikumm..

Kan aku pernah kata aku lebih yakin taip berbanding tulis tangan. Betul and tak tipu..sebabnya...

Aku antara peserta ESEI HARI PENGGUNA 2014 ..

Utk pengetahuan korang aku bukan terror karang. Tapi not bad.. penulisan lagi better berbanding bercakap..

Sama macam waktu MUET.. exam writing better than other..

Haha. Sebenarnya nak habaq yang hobi ni menaip esei kojenye tapi merapu.haha. esei utk hr pngguna tu aku join dua penyertaan and guna org yg lain.. aku dah siap bahagian aku

Kategori e aku, org awam (dalam islam org awam ni safih) haha. Lantaklah.

Tajuk aku tentang kefahaman aku tentang gst.. good service tax yang menggantikan sale service tax.. eh betul ke.. haha. Tapi sebenarnya aku kaji banyak dah tentang  and penyetujuan tinggi bagi ak . Sbb mcm mcm.. byk sangat aku study tym tuh sbb terperap kat rumah..tunggu pnantian post about gst okay...

Yg lagi satu, aku karang guna nama adik laki aku.. student skolah lagi..kategori c kot..

Tajuk tentang ape ntah. Rokok ke peranan pengguna. Aku pon lupe...haha.

And lastly... dua sijil penyertaan smapai kat rumah. Sorang adik aku sorang aku punye.. tak menag takpe. Pengalamn ditimba..haha.. sblom ni ade join gak tapi mcm ape nth...

And aku join peringkat kebangsaan. Thats is better.. dr takde ape ape..haha

Penuh fail about gst..

And aku tak karang pon tuk 2500 patah perkataan tuh.. aku taip je. Sbb aku suka berfikir..perahlah otak sikit..okay. bubye...salammmm

Format jawapan u and stpm berbeza ke?

Assalamualaikum.. hola.

Aku exicted nak exam mikro. Pelik kan? Bukan sebab ape. Aku ni org yang minat ekonomi..

Mungkin bg stgh org ni subjek hard. Tapi bagi aku.. ia senang tapi depend kepada pemikiran kita.. kadang kadang kepala kita tik tok gak even minat sekalipun.

Beza tau minat dgn tahap kepandaian.. minat aku ekonomi and syariah. Even ekonomi aku suke giler.. tapi subjek ekonomi aku kureng dlm pembelajaran.

Ape yg aku suke.. syariah tapi.. tak macam minat aku kepada ekonomi.. tapi syariah aku lebih aku dalami berbanding ekonomi..haha. kan. Macam kawan aku gak.

Tapi satu keajaiban jugak. Rezeki Allah kan nak bagi...first time result stpm aku, ekonomi lebih bagus dr syariah.. and dunt worry my all subject principle..arab je kureng sikit.. tapi aku bersyukur sangat lulus..

And now aku in university.. ayat tunggang langgang..layan..

Maybe standart uni ni berbeza macam skola.. ok. Tahap kami kureng sikit. Mybe kureng kematangan.

Aku serious risau sangat.... tak tipu. Bila aku buat kuiz takehome subjek prinsip ekonomi islam. Format..ye. tu yg aku dok doplop pat kali pikier.. betul ke ni format dia. And sudah habis helaian kajang aku conteng. Punye bukan main stress aku fikir.. format.. ye.. aku taknak kena tegur sebab salah patern jawab..

Aku pasrah, and time last aku create ayat,, aku terpaksa guna laptop aku utk menaip. Sebab keyakinan aku bukan bila aku menulis, aku jadi yakin bila menaip.. kalau menulis, makan masa berapa hari aku siapkan sebelum tu. And paper yg aku tulis macam merapu and akhirnya aku buang dalam tong sampah.

Lain bila aku menaip, aku taip dalam satu jam sambil otak aku perah habis. Lepas solat maghrib,, and solat isyak aku late sebab kalau aku fokuss..hurrmmm lain jadinya

Habis je tatap laptop dalam sejam tu, perghh mata macam ape. Ngantuk.. akhirnya step aku print kat office ayah aku. And lastly aku bawak office, kerja akhir aku tulis balik. Sebab Encik Teaching Assistant nak tulisan tangan.. aishh,, kalau ye pon nak tatap tulisan tangan aku janganlah sampai suruh aku double thinking.. and format jawapan dari aku.. aku minta maaf sangat..

Sebabnya, aku bila tak confident akan taip byk.. and banyak merapu macam blog aku..harap maklum. And aku rase aku dah buat yg aku faham mcm  diajar. Tapi still risau slh lagi

Hurmmmm.. aku sedih bila bagi kuiz tu kat teaching assistant tu dia kata u olls tak tahu format jawap soalan ke. Wei.. tak tipu aku rase macam bodoh sangat.. agaknya cara jawap tu gaya budak sekolah kot.

And petang tu bile fikir soalan bakal aku jawab utk latihan mikro nih. Ingat nak prosesla jawab itu ini..tapi keyakinan tipis..

Dgn tebal muke aku wasep org yg mahirkan pasai jawab soalan tu, just nak dia komen ape yg aku jawap kat kertas kajang tuh.. sorry lupa nak habaq teaching assistnt tu la..

Tapi hampa giler.. aku nak buat latihan mikro macam sakit hati je nk tnggu feedback.. until now. And serious aku macam feed up nak study. Nak mintak komen pon tak reply.. hurmmm. Kalau macam ni.. bila aku nak semangat study..? Ntah la.. sabtu ahad ni kot.. sebab aku bila tak mampu nak perah otak, stress.. jerawat tumbuh la.. tidurlah jawabnya. Huhuhu.

Saya nak cari ilmu bukan cari pakwe.. mohon faham..!

sakit hati dengan perangai orang..

salam..

hola..

weyh.. perangai tak puas hati aku datang dah... serious wei tensyeeennnn..hahahahah

aku kena present group and kelas aku ade 7 orang je. kami memang kena cri partner la berdua kan.. and paling aku benci nak kena group dgn lelaki...malas betulllll

bukan pasal ikhtilat.. tapi ade jugak kaitan la .. tapi sebabnya yang hang dok memandai nak group dgn aku buat ape. aku malas la... management dah tetibe kena bergroup dgn kau...serious aku tak suka sebab bagi aku tak bebas.. aku suka group dgn wanita bukan lelaki.. menyampah tauuuuu

sakit je hati. karang aku bangkang.. tak memasal macam ape ntah... stresss aku pikir. tapi aku pelik kenapa kau tak mintak group dgn yang lain.. menyampah wei..

sorry sekirnya orang tu membaca jugak. manalah tahu stalk aku..hahah..

aku serious sakit hati.. lagi lagi bila kata aku scandal dgn dia....makkkkkkk.

okay done meluahkan rasa hati ini.. bubye. aku kat sekolah ni.. dah 4.49 time untuk kemas barang and kunci pintu and jangan lupa punch cardd...hahha

selamat petang.assalamualaikumm..

Sunday, 30 November 2014

Pengalaman jadi suri rumah

Selama tiga hari duduk rumah yg besar ni sorang sorang. Macam rumah aku je rasenye..haha

Memang la besar kalau aku sorang.

Alhamdulillah takde ape ape. Sebab aku duduk sorang kat rumah, mak, adik,kakak sulung aku,adik laki aku pi penang. Balas kenduri.. nanti aku kenduri depa ke mai sini la ya.hahah. bila la kan. Calom pon elek..

Yang adik laki aki dua orang with abah aku pi keluar dakwah 40 hr ke kedah..

Huntunglahhhh

Aku.. duduk rumah. Malam. Kunci pintu. Tidur. Bangun.. perghh terbaikkan. Pkol lima dah bangun. Tak pakai jam loceng pon wei.. Allah kejut..huhu.alhamdulillah.

Aku kalau duduk sorang. Mengemas jelah kerjenya.. baju lipat siap dah. Basuh semua dah. Dapur licin sbb sarapan je aku masak. Tghr aku tak makan..mlm tidur.

Yg akak second aku nih sebok wasep. Aku dah makan ke belom. Selalu pulak tu. Mmg aku duk rumah kena makn je ke. Plik pulak. Lain la dia berbadan dua.haha..

Dia tidur umah ni gak tapi bilik kat luar..rumah aku byk pintu. Complicated house..huhu..

Dh ade pnglmn jd suri rumah yg tak berkahwin dan beranak...haha..okay. done kongsi pengalaman.

Kami 8 beradik. 4pompuan 4 laki. Assalamualaikum..

Jahit tudung bidang 60 guna kain crepe

Assalamualaikum pembuka bicara..

Pehh. Over btui. Aku ni dah lama jugak nak hapdate blog musyuk masyam aku kan..haha..

Semalam sempat lepas habis kls math dr hazrul.. aku solat and pi beli belah sat..

Beli benda yg aku ngidam la. Ape lagi.haha. then, aku teringat yang aku dah lama nak pi beli kain buat tudung. Tudung yg sblom ni pendek. Mahai wei. Aku redah jugak pi beli.

Kelas petang pkol 3.30

Aku shopping tudung 2.45 gerak ke sana la. Gio fabric area tudung fareeda ekslusif

Haha. Murah kat gio fabrics aku tak tipu.. shopping situ je keje aku. Siap ade kad ahli..ehem ehem. Habis duit gaji aku kalau macam ni. Tu yang payah kalau serba guna punya idea aku nih.. tengok kain ela pantang wei. Tapi utk create baju sendiri.. sory. I kureng mahir. Baju kurung boleh la. Tudung bidang kegemaranku..

Semuanya semalam aku habis utk kain tudung rm52 hinggit. Sbb beli tiga colour ioulls..haha. sbb lps ni nth bila aku sempat pi merayap..

Semeter rm12.90. Aku beli semeter setengah. Sebab nak buat tudung bidang besar baru menjadi..kalau kahwin. Mungkin tudung ni cantik.. sbb kelip kelip..haha. kain crepe kan. And truly aku cakap jarang tu tak macam bawal biasa. Tapi demi mnjaga. Still pakai inner neck. Bahaye.haha.

Bagi kaum adam yang pernah jumpe saya. And andai ade teguran tentang pemakaian yang kureng dr sudut islam. Boleh tinggalkan komen. Lebih bagus tanpa nama utk komen.

Saya banyak khilaf. Sy tak smpurna. Byk yg diperlukan tunjuk ajar.insyaAllah.

Angan angan aku. Kalau jodoh mendatang dan dia mintak tukar cara pemakaian ke arah lebih baik, insyaAllah akan diusahakan. Jodoh di sini bkn yg tak pasti tapi yg sudah bergelar.haha

Wednesday, 26 November 2014

Luahan hati setelah banyak berfikir

Assalamualaikum

Rindu ke memang tak nak baca luahan aku ?

Kalau tak nak. Boleh la tekan button x kat tab tu ye...

Aku tak menaip bukan takde masa tapi malas. Mood mls dtg. Harap maklum.. haha. Balik kerja aku dok layan si tochik.haha. sebabnya dia dengar enjin kenari je terus terpacak depan pintu. Setiap hari pulak tu..pandai dia tunggu mama dia..

Okay.. puas pujuk hati. Sangat penat jugak bila nak legakan.. and until sekarang sebenarnya tak lega lagi.. putus asa.? Separuh hati mungkin.. tapi... meh. Story meh. Sebabnya siapa pon dia , korg takkan kenal.. betul cakap aku. Tak pernah tipu tau..

Aku cuba lupakan dia, aku cuba hilangkan perasaan tu dan cari perasaan tu untuk orang lain. Mungkin lagi smart.. tapi usaha aku gagal bulat tahu.. sebabnya bila aku pandang org lain, hati aku.. serba salah sangat.. sebab seolah olah berkata yang aku tak sepatutnya tengok org lain. Kalau dia tahu kan sedih nanti..serius macam orang bodoh aku rasa. Sebab perasaan ni. Bukan antara dua pihak...!! tapi perasaan ni lahir dlm hati aku je.. hati aku menangis tau.. bila teringatkan benda ni... ye... perasaan ni tak patut wujud. Jahilnya aku dalam mendalami ilmu Allah..

Kenapa aku fikir?

Aku bagitahu nih.. aku bukan org yg mncari jodoh. Tapi aku orang yang menanti jodoh.. pelik jugak. Okay. abaikan.. sebenarnya aku risau.. takut ayah aku bawak calon bakal menantu dia pulak.. sape lagi kalau bukan untuk aku..

Habis..yang selama ni,, perasaan aku kat lelaki tu mcm mne pulak..? Mata aku, nak tengok lelaki lain serius nampak biasa sangat. Tak tahu kenapa.. handsome baik jugak. Tapi... ntah..

Mohon petunjuk jugak. Segala yang aku dapat petunjuk yang baik.. alhamdulillah.

Semalam. Aku dapat ilham. Kalau abah bawak calon, aku jumpe, aku nak mintak dia memberi tazkirah sikit. Sebabnya. Aku nak suami yang mampu mengajar aku ilmu agama. Bercerita dgn mudah. Tak malu sangat..

Betul. Itu yang aku lihat sebanarnya dalam perwatakan lelaki yang aku susah nk lupakan nih..gaya sempoi.. cakap relax je.. tapi skrg sedikit demi sedikit aku kena jaga pandangan aku.. haha..okay. done.. korang doakan aku ye..

Ayat ustaz "bapa boleh suruh anak kahwin dgn pilihan dia tapi tidak boleh paksa anak gadisnya terima"

Yg nak kahwin saya..huhuhu.. ..kalaulah dia tahu aku cerita nih..hurmmmm..

Seboleh mungkin ayah aku akan kahwinkan anak dara dia pada usia yang muda. Tak mustahil aku kena nikah awal kalau dia nak jodohkan aku jugak dgn pilihan dia..gamaknya melepaslah peluang aku nak nikah dgn org yg aku suka..haha.. okay. Selamat malam. Assalamualaikum

Sunday, 23 November 2014

Diam lebih baik dari berkata kata

Assalamualaikum...

Aku hbis kelas tadi terus tidur. Perghh... lena diulit mimpi..

Tapi.. satu benda aku tak puas hati.. risau jugak kot.. al maklumlah.. kalau digosipkan...faham faham la ape yang terjadi..

Bukan tu yang aku nak. Kena gosip bkn bnda baik...merimaskan adelah.. kadang kadang risau. Yang duk mengenakan tu org lain bukan hati aku ni hah.. nanti aku pantang bila fikir balik yang lelaki yg digosipkan tu salah faham.. nak aku bg tahu yang "MAAF ENCIK , SAYA KENA GOSIP JEH NIH..MINTAK ENCIK LAYAN JELA AND JANGAN SALAH FAHAM OKAY..FAHM FAHAM JE LA KAN YANG KITA NI BUJANG"

Kalau tak kena gosip, aku relax je.. takde makne nak serabut serabut..aku kalau fikir balik. Sabar jela wahai hati.. biar mulut dikunci..insyaAllah satu hari nanti okaylah segalanya selesai..Allah yang menentukan..okay. aku hope sangat yang para lelaki tolong jangan perasan sangat..and jangan salah faham..

Situasi aku skrg digosip.. tapi ada dua partner. Sorg di tempat kerja.. sorg lg di tempat belajar..gosip tuh meliar sampai pengetahuan dorg.. but,aku biarkan pengosip mnyebarkan. malas nak ambik tahu dah..

Di skolah aku kena hadap ustaz,,, di ukm faham fahamlah ade lagi orgnya. Sampai kadang kadang fikir. Tolong.. jgn bagi aku rimas..

Kalau real, aku boleh terima, but tu semua gosip liar..

Abaikan.. perkongsian bersama je. Tipu kalau aku ckp korg tak cukup smpurna sbb aku lg cetek ilmu.

Pandangan aku pd kaum adam..

"Handsome korg bkn pd rupa paras. Handsome pd aku ilmu agamanya, ketegasannya, adabnya dan penerapan akhlak yang baik dlm kehidupan harian"

Kerana kekaguman aku lebih kpd mereka yg berilmu..bkn ilmu duniawi... tp ukhrawi juga. Sekian... amalkan perkara dipelajari dlm khidupan..

Bubye. Assalamualaikum..

Malasnya nak menaip

Assalamualaikum..

Aku banyak nak story tapikan... tangan malas betul nak menaip..hailah...

Okeh la. Aku kalau dtg mood, aq taip bebanyak yeaa...hihi

Salam.

Wednesday, 19 November 2014

Payah comunicate dgn golongan umur yg hampir nih

Assalamualaikumm..

Huhaiiiii...

Haha. Aku kan.. leceh la nak bercakap dgn someone yang sebaye, and tua sikit je dr aku..

Kureng syiok weiii

Sebab kalau bawah sikit umurnya dari aku,, senang aku buat kawan.. kalau umur dia sebaya.. ehem ehem.. susah la jugakkan. Kalau tua sikit. Macam ala ala je. Tak berapa nak gemar.. sebab..

Kadang kadang hati kita jahat. Kan.. lelayan fefeeling nak tangkap cintan .. opps lupa .. ni lebih khusus utk golongan adam..

Haha.. tu kalau hang pa perasan yang cik ni cakap ngan laki yg smart handsome and  golongan muda mudi.. jangan harap nak fokus pandang mata hang...cik tak kuat iman weii.. nak pertahankan yang ada pon mengambil masa..huhu..

Maaf ya cik handsome.. saya tak layan sebab my iman tak berapa nak kuat.. karang aku yg ngorat hang karang sebabnya aku ni.. gaya nak cakap je orang kadang kadang salah faham. Sebab terus aku cepat ramah.. haha

Bubye. Salam..

Cantiknya cik sofiyyah shah

Assalamualaikum..

Woi. Sofiyyah shah perasannn.. hamek kau..

Ade ke patut aku dok syok sendiri usha picture sendiri. Baru amek gambar pasport la katekan..

Gambar tu.. hrmmmm

Kalau aku cakap tu bukan aku pon ye.. lupa nak habaq kat abang camera man tadi.. yang saya ni nak gambar tanpa edit sebab saya nak jugak jujur..

Kesian karang aku buat resume pakai gambar cun sekali sampai .. kenapa nampak macam salah orang... aishhhh. Kenapakah ayu sangat gambonye. 

Sebab aku lupa nak habaq.. haha. Chinese camera man tu comel. Terus aku lupa nak habaq ape.. haha.. tengok gambar pon tahu yang kalut.. sebabnya senyum pon aku tak sempat wei..

Encik edit tebal sangat make up tuh. Macam mana nih..nak jugak nampak muke ori aku.. sebabnya camera aku pon cantik sangat. Dah gaya boleh amek upah tau camera aku nih..

Minat pon ade. Tapi busy lately..huhu..
Aku bukan pakai phone mahal wei. Jimat kos.. weiiii.. aku pelik, sukanya org kan beli iphone.. ape yg special? Nak jugak . Mane tahu, ade ongkos lebih.. boleh pi order iphone plak..

My face come trouble..haishhh. now jerawat just tumbuh kat tempat yang dibekam.. siap nampak bentuk bekam haritu.. bulat je. Kat pipi plak tu. Kat dahi pon muncul, dagu pon..macam yang akak aku kata, time bekam pipi, yes darah memancut berlumba nak keluar.. and lps bekam aku period. Okay je. Sekali abis period... jeng jeng jeng. Darah kotor nak keluar kat mana wei.. situlah.. sensitip betui la hang pa nih..

Pstt: tolonglah rakan rakan retis mak piyah ni oi, jangan duk tegur my face nih hah. Jerawat cik nak muncul pasai dia nak keluarkan darah kotor. Kesabaran terlebih lebih membuak. Biarkan je la ye.

Monday, 17 November 2014

Sistem ekonomi pasaran bebas / kapitalis /konvensional

Assalamualaikum.

Org kata kalau nak mengingat kena mengkhabarkan kepada orang lain. Baru mahssyukkkk..

Oraite.. macam yang aku tahu and kalau salah please tegur bukan diam terkutik.. lepuk kepala karang.. haishhhh

Sistem ekonomi terbahagi kepada empat sebenarnya.

Kapitalis
Sosialis
Campuran
Islam

Kapitalis juga dikenali sebagai konvensional, atau pasaran bebas..

Sistem ini dijalankan:

Pengguna dan pengeluar berkuasa. Untuk memenuhi kehendak mereka. Sepertimana pengguna ingin memaksimumkan kepuasan yang berganda. Lain pula kepada firma atau pengeluar yang hanya bermotifkan memaksimumkan keuntungan berbanding kebajijan masyarakat..

Pengeluaran barangan dan perkhidmatan dalam sistem ekonomi ini adalah lebih mengutamakan golongan berkemampuan atau kaya berbanding golongan yang tidak kaya..

Sistem ini menggunakan konsep yang kaya semakin kaya atau kekal kaya,, yang miskin kekal miskin atau semakin miskin..

Dalam sistem ini tidak wujud barangan atau perkhidmatan untuk kegunaan awam tanpa bayaran. Sistem ini menghasilkan segala perkhidmatan dan barangan yang perlu dibayar untuk menggunakannya...

Faktor pengeluaran sangat dimanfaatkan tanpa dibazirkan..

Okay.. ade sambungan. Tapi aku tak solat lagi nihh. Bubye. Salam..

Sunday, 16 November 2014

Ayah aku send picture kat aku

Assalamualaikumm

Haiii.. pagi tadi terdetik nak bukak telegram..  hahaha.. selalu on mesti ade mcg dr abah tau...

Kali ni macam... abah nak bg keizinan aku cari sendiri ke.. haha. Calon menantu memang aku tak berani cari sendiri.. takut.. sangat takut..

Meh, siape cukup syarat.. dtglah ketemu my father...hihihi.

Yang ayah aku send tu,, hurmmm. Macam sindir aku je.. aku tak sebaik mana, rasenya tak perlu tunggu laki yang terlalu baik.. cukup sekadar dia mampu didik aku and berani berdakwah.. cukup dah.. lepas kahwin bkn tak boleh.. boleh je menjurus kpd yg lbih baik dgn izinNya..

Sebenarnya aku tahu, aku tak perlu takut utk tunggu laki lain.. tapi aku patut takut aku yg kne hilangkan perasan tu..sebab kalau dah abah aku berusaha keras mncari calon skrg.. gaya takde harapan nak layan fefiling aku yang maybe merapu..haha. okay. Pic bawah ni yg ayah aku send. Syarat menantu dia.. sudah klua empat bulan dakwah.. kalau aku,, tak perlu pon macam ni..

Saturday, 15 November 2014

Sorry pemanggil malam..

Aku mintak maaf kepada semua penelepon aku waktu tidur aku.. mnggu ni aku ehem ehem... so tdo awal sangat....

waktu tidur lps maghrib until pkol 3 pagi.. bangun tuh la waktu hang pa dok tdo kan.. aku bgon kdang kadang awal lagi..

Pkol 1 pon bleh jadi..tp,, sory.. aku bangun kadang kadang phone bateri ade. Kadang kadang takde. Pagi aku pelik plak. Sape la yg call aku.. skrg byk sngt nombor aneh aneh... sory tau.. tak dpt aku nak mngangkatnya..sbb aku duduk tarik dengkur..

Katil tu lg pntg dr korang. Jahat tak aku..bkn aku tdur atas katil pon.. haha..mnumpang bilik org.. tidur kat merata rata.. haha..bilik aku nenek ade..

Sorry ye pamnggil rahsia.. haha. Sangat.. ntah ntah anak murid aku.. lantak la..

Pelik sebab nombor sama call dalam dua tiga hari ni.. waktu lbih kurang kot..haha. okay. Bubye.. sorryy sangat. Nak call, pg la.. waktu office. Haha.

Assalamualaikumm

Study for today

Ayat poyo dah keluar. Study sangat. Kelas hari ni macam aku kurang khusyuk sebab..... ehem ehem..

Hahha.. abaikan.

Aku ngantuk kot.. kelas mikro tadi tym nak habis kelas habis buku macam kena conteng dgn budak darjah satu..haha. aku yang terconteng kot. Muke tunduk bajet poyo je tgh khusyuk.. padahal....

Tgh tidur kot....dahsyat takk...angkat je kepala. Lecturer tgh tengok aku. Ape yang patut aku buat time tuh..aku tatap je muke   prof..lantak pi la.. jujur dah kan.tmpt aq kt depan je. Duduk blkg bkn patern aku..asalkan depan aku nampak..  Tapi yg pasti mata aku memang patern ngantuk.. sorry tau...jgn ingat aku tak dgr yg diajar sbb kadang kadang tertidur sekalipun,, telinga aku jenis dengar ape yg disampaikan..

Sebab chek ni gabungan chinese.. haha
Lain sikit jadinya...mataku nampak ngantuk situ..haha

Esok aku hope tak mngantukkan mata aku ye.. and hopefully tak digosip dah. And really hope lecturer yg ajar esok.. tak nak org lain dah. Even aku lagi faham encik tu yg ajar.. berbanding lect.. sbbnya lect pakai eng banyak.. aku bukan pandai sngat.. muet band 2 je.. nak repeat muet la.. hope ade yg sudi mmbantu.huhu.

Nak habaq yg la ni bangi memang hujan menakutkan.. tak sanggup drive tau.. sesape meh amek and hantar aku.. takut drive dalam gelap and hujan mehhh... aku sanggup berhenti tepi jalan tau tadi.. tapi terfikir ayat ayah aku.. sekalipun dlm keadaan ape pon. Duduk dlm kereta.. bawak je. Slow pon slow and kalau tak nampak .. macam macam la ayat ayah aku time aku form 6. Serius aku tak tipu pandangan aku TAK BOLEH DIHADANG ATAU DIHALANG walaupun sikit..macam kereta time hujan wiper.. aku sebenarnya nak fokus susah..sangat takut tau...tak tipu. Yg aku ingat,,

Kalau drive, bahaya nywa aku.. ayah aku, aku rase dia tahu.. sbb aku sorang anak yg berbeza antara adik beradik aku.. byk klemahan.. even  aku nampak berani...

Sebenarnya aku lagi lemah..aku lmbat sikit pmbljrn.. tak sepandai akak adik aku..aku tak rabun, tapi rabun bila hujan and gelap.. betul,, jujur aku bgthu,, aku tak nampak..

Okay. InsyaAllah doakan sy yg terbaik..tau...mid term dah nak dekat nihhh.. mggu dpn mathematic for economic.. perghhh.. byk yg tercicir nih...

Okay. Bubye... assalamualaikummm..

Friday, 14 November 2014

Esok belajar.. ukm jom

Assalamualaikum..

Ukm bkak utk panggilan mac for pbjj and eksekutif

Huhu...agaklah.. sebenarnyakan korg tadi aku tersalah info la kat ustaz sradabb pasai pbjj ukm mac 2015..

Bukan sengaja. Aku memang tak tahu... faham faham la aku nih lalai.. nak cakap pasal ambilan mac tuh.. nak cakap say sory tnggu isnin la. Pasai aku nih mana nak berwasep pasai takde nombor..and tak nak pon. Groupkan ade..haha

Okay. Hope sat lagi kakak kakak ustazah masukkan saya dlm group na.. haha. Wei, mata mintak tidur. Bai. Salamn.

Thursday, 13 November 2014

Gosip.

Assalamualaikum.

Hola.. hai hai hai kengkawan. Korang selalu bergosip right?

Or pernah bergosip.? Nak menaip bebanyak pon kureng semangat sebab skrg tengah melayan cik and hencik miaw aku..haha.. habis buku aku bersepah.. suke bermain buku pulak...huhu

Gosip. Tahu tak gosip dalam hidup aku terlalu banyak. Lagi lagi remaja macam aku.. and kerja di office yang banyak berhubung dgn plajar mude mudi yg mulut tanpa insurans. Standart rasanya..

Macam aku dulu as student, suke sakat usatazah dgn ustaz mude..kata macam macam.. perghhh. Daebak kan..kesian ustaz ustazah tu yg terkena dgn kami..

And now,, my turn by student. Aishhh.. geram kau tahu..sblom ni kerja as ustazah awal tahun. Kena gosip dgn ustaz yg umur mude stahun dr aku.. haha.. aku layan je. Budak budak kan.. kerenah tak boleh pakai..haha.

Bila skrg sambung kerja dkt sekolah yg sme tapi sebagai kerani di sradabb.. hurmm.. ape nak jadi. Jadilah..gosip dr mulut org. No komen. Lagi dilayan lagi mejadi..boleh pulak dorang tukar status aku..

"Ustazah dah bercerai dgn ustaz tuh... skrg kahwin dgn ustaz baru pulak.."

Hamboi.. ayat dia. Mintak cili lada api kaw kaw...

Pelajar lain pulak.
"Ustazah.. skrg ustazah dh ada pilihan hati yg lain kan"

Sbbkan mls nak layan. Aku iyakan je. Padahal ustaz tu ada dpn mata. Sorry ye ustaz. Aku mls je. Sbb komen dorg lg banyak..

Jgn hang perasan sudah pak ustaz sbb hati aku nih dh tangkap leleh over over kat pak cik lain..tp,, tu perasaan je..

Sudah. Mata mengantuk..nak pi kemas dapur sat and bg my cat makan..baibaibai..

Assalamualaikum..

Semalam as kerani ade jugak kerjanya

Assalamualaikum.. uiitt

Ade yg bru bangon tdo ke. Haha. Msty ade kan.. aku bangun awal tau pkol 3 lbih. Sebab aku tidur awal smlm. Area pkol 8 dah berdengkur dah...

Bila kerja ni , limit masa dgn family tak banyak sbb pnt, aku tdo. Kalau kahwin, jgn harap nak kahwinkan aku dgn kerja jugak. Tak nak aku kerja kalau gaya gini penatnya. Karang suami aku terabai weiii..kalau dia faham, dia nak soh aku kerja, on je..

Smlm tk dpt den nak naip.. ngantuk sngt balik kerja tuh. Tp aku liplapkan mata pkol 8 lps maghrib la.... opppss isyak aku terlajak.. takdelah. Aku ehem ehem.. faham fahamlah...huhu

Mengantuk tak boleh kata. Aku tertidur asalnya tym cari fail dlm notebook aku smbil baring baring.. perghh ngantuk dia tak boleh tahan. Tak smpt cari nak print. Terus tertidur.. akak aku kejut aku, sbb dia kata kalau aku tidur kat bawah susahlah dia nak solat. Aku naik katil terus tidur..

Banguj je. Perghhh.. lamenya tidur.. pkol tiga baru bangun..dasyat

Kira smlm aku ade rase aku kerja la.. takdela tercongok je.haha.

Best wei kerja..haha..

Aku nak kena study wei.. nak dekat mid term.. assalamualaikum..

Tuesday, 11 November 2014

hari first kerja sradabb

Assalamualaikum..

Perghh. Kerja tak semegah tapi penat semegah..haha.. acah je..

Aku nih kalau ikut hati tak nak taip dah.. sebab aku punya apps blog kat phone error.. kemalasan tak dpt bendung hobi aku wei...menaipkan hobi aku setelah sekian lama..hehe.

Tau tak aku skrg tgah online blog gne chrome kat honor 3c aku nih...sngt mncabar taip slow slow..tak syok la...

Aku kerja as kerani,, tapi still bks anak murid aku panggil ustazah..huntungla..takdela panggil aku mak cik..haha..

Urusan aku blh dikatakan simple la..
Kenapa ? Sbb aq borink duduk dpn tuh.. dah la aku mcm katak bawah tempurung..

Org gelak je kot tgok aku..huhu.

Mengantuk kot. Walaupun tak penat. Tp zzzzzzzz tu mmg kawan aku..haha..

Bateri dh liplap. Babai.. esok aku charge , ngntuk wei..

Nk kngsi pnglmn as kerani je..hihi.
Assalamualaikum.

Monday, 10 November 2014

PERPUSTAKAAN TUN SERI LANANG

Assalamualaikumm.

Hehe.. aku semangat nak pi PTSL ukm tuh.. kemas rumah pon laju je siap.. semata mata kan.. haha.

Siap kemas, siap mandi, siap segalanya...

Terbaik tak. Aku bukan apa ingat nak siapkan study apa yang patut sbb esok aku nak start kerja..busyyy sikit dah. Nak kejar masa pulak..haishh.

Start kerja 11-6

Okay la tu..waktu kerja pon ade rehat dr pkul 1-2

Kot la. Sbb aku tgok kerani sblom ni ok je klua..ahaha..

Wei, tadi g ptsl aku buang tebiat.. dah la smpai ukm pkol 11.30 macam tu la. Round first.. ya Allah.. banyaknya kereta..ni dh knp byk sngt ni.

Aku tension kau tahu..nak hilang mood aku..sebabnya mencari parking sampai enam kali round ukm tu. Awatlah jauh sngt nk kne pusing.. dekat setengah jam baru jumpe parking...tu pon aku buat jahat dgn parking bas.. kecian pak cik bas..haha.

Nak buat round yg ketujuh dah tak sanggup. Rse mcm nak campak kereta jauh jauh. Naik bas je. Aishhh.. tapi my car si comei tu tak boleh ditinggalkan tau. I sayang habis. Pas ni, mintak org anta je la.. haha.

Hangin je masuk ptsl mcm org krik krik..haha. apa yang aku cari lif... tros aku naik, ade meja aku duduk. Bahagia teros..haha.. sbb tmpt yg aku duduk tu kosong.. kiri kanan buku.. earphone sumbat telinga la..dgn bajet poyo tatap buku kan.. buat , latihan, sekali angkat kepala.. eh. Bila masa org meja dpn tukar org nih..kahkahkah..

Toleh blkg , eh, tadi pompuan je blkg aku ni, nih sejak bila tambah laki pulak. Aras lime macam sunyi.. enam aku tak tahu ade ke arasnya.. haha

Ptsl jelajah by piya. Baru sikit nih.. sebab ketidakselasaan ade sang adam..haha.

Lagi satu, tadikan pak cik handsome ketuk meja, mybe sbb aku leka kot, plus plus telinga bersumbat..  dia just nak pinjam marker.. aku, sorry sy tk de sbb pencil box aku besar kot dia engat ade marker.. tu byk khazanah la.haha.

Serious time dia ckp tu aku terkejut sbb aku faham fahamlahkan kalau tengah syok sunyi tanpa kawan.. exicted aku jawab soalan math.. tudung senget sane sini..kelakar pon ade. Dgn kertas bersepah sikit lagi atas meja. Muke ngantuk lg..haha..

Tengok je mamat handsome hamek kau. Lumrah kewanitaan aku muncul pulak. Tak jaga mata langsung..

hmmm. Bg aku, pandanga mata yg mengatakan org laki tu handsome bg seorang perempuan tak tahan lama. Sebab, perempuan ni tak payah nak fikir lama kalau laki tu bukan milik dia... buang masa. Sory laki sbb kalau nak katakan, nafsu perempuan banyak.. tapi., percyalah kalau sekali dia sayang, cinta yg halal, dia akan cuba pertahankan.

Ptsl terbaik. Sory g sne aku bukan nak cari pakwe ye kakak kakak oi. Buku tu hah yg nak aku cr.. haha. Macam tadi aku masuk aras lima byk student yg tak berkopiah.*kirenya subjek aras lima lebih ke arah prmbelajaran umum la.

Macam aku tadi, turun je bawah tros masuk bahagian rujukan bahasa arab and islam.. perghh.. tu aras empat . Aku turun sebab dah penat buat math. Nak cari eko islam pulak.

Cari kat laman web gemilang tuh. Detect buku area aras tu. Cari and jumpe.. jeng jeng jeng.. haha. Aku nak pinjam la buku tu. Sekali..rupenya aku tak daftar lagi.

Haha..kelakarkan. dan dan aku daftar and aku tanye bila boleh settle. Lps 30 minit. Untung achik kaunter tuh ramah. Bahagia aku..hehe.

Aku g masuk balik area ekonomi islam tu. Terjumpe yg lagi bagus,, tukar lah. Sekali dah cukup setengah jam. Terus aku pi mesin pinjam tu.. masuk segalanya ikut arahan.. perghh.. zaman dah maju. Aku jakun jap.kahkahkah..

Best pi PTSL. Pas nj kalau aku ade mase bolehla pergi sane..aku nak study kat rumah hurmmm... bingit kalau bilik sendiri takde...

Bubye. Assalamualaikumm.