Sunday, 13 January 2013

SAYANG TUDUNG AKU

hei ... opps. assalamualaikum... hai guys. reading by blog ya.
anyway thanks you, all.. my rangking blog increase ..woarhhh..haha

aku ada story tak best, malas nak tulis sebenarnya sebab mood tak berapa nak baik.
lantak pi la mood ni kan.

pernah dengar tak orang panggil tudung berekor..?
xpernah.? budak sekolah agama je tahu istilah tu. budak skolah SMKA nak digolongkan jakun la.
maybe korang tak tahu tudung berekor ni tudung labuh, tapi bahagian belakang lagi labuh dari depan. yang depan aku buat bawah pusat la, tapi yang belakang merambu kat belakang dan macam ekor monyet. ada aku kesah. ni fashion sekolah menengah aku dari form 1 lagi. dan kat sekolah aku tak pernah ada nak tegur. cikgu pun. hampir semua pakai tudung patern ni. aku bukan dikenalkan oleh kedai tudung macam ni. masa form 1 sapa yang reti buat tudung.? aku tak reti. tapi tudung tu dibuat oleh akak sulung aku. mula2 rimas sebab merambu but ada functionnya merambu tu..lama-lama aku suka n sedar kepentingannya. terima kasih, tikah oi.

orang yang tak memakai tudung gaya tu tak akan tahu. aku tak anggap itu fashion tapi aku anggap tudung gaya ni la yang bantu aku tutup bahagian tertentu. bila kita berjalan, kita tak tahu punggung kita jalan macam mana. orang nampak. *kalau baju sempit la. aku pantang bila aku jadi perhatian.. ekor aku tu akan aku jadikan pelindung dari mata-mata orang. faham.? maybe siapa yang tak pernah pakai tak tahu. so jangan komen. mungkin ini hanya kata aku. orag lain anggap fashion. pelik bila budak lelaki maahad menyebok nak tegur pasal tudung. korang nak try pakai ke.? aku ada bnyak. NAK.?

ayah aku tak pernah komen pasal ni. yang ayah aku cakap bahgian dagu, asal tutup aurat betul2. bila asyik tegur pasal tu, aku akan try buat apa yang ayah aku ajar. so, akan takkan amek pusing bila budak lelaki bukan ada kaitan dengan aku pun yang tegur pasal ni. adik-adik laki aku pun tak kesah. even laki perasan handsome, macho mana pun yang tegur. ada aku kesah. ! asal aku selesa sudah.


payah la masuk sekolah yang agak jakun dengan pelbagai budak sekolah agama buat kat situ. tolong la. pasal tudung pun kena ke.? labuh dah pun tak boleh. pelik.

oke. aku tak suka pendam macam orang sakit jiwa. aku lebih rela berkongsi something sakit hati aku.

hehe. dimana-mana kita berada ada baik buruknya. terima kasih ALLAH kau beri aku merasa segalanya.

**************

tak sabar nak tunggu hujung tahun ni. STPM sem 2 n 3 INSYAALLAH semua boleh.!  AMEEN.....


sekian terima kasih. salam.

2 comments:

  1. Farina faham walaupun farina bukan sekolah agama atau warak

    (: takpa . dalam dunia sekarang semua salah kat mata orang

    ReplyDelete