Friday, 23 March 2012

jangan hanya pandang orang pandai

ASSALAMUALAIKUM..

Jeng jeng jeng.! Cik piya muncul kembali ..suka tak suka tak.? Hakhakhak.!
Wey. Result SPM ape mcm. Ceh.! Dah bape hari amek result baru nak Tanya.muahahah
Tak mo bagi tahu aku punya la. *mcm korang nk tau je.huhu

sijil pencari makan. Muahahah. Nak merapu meraban nanti la. Aku tak pandai sangat pon. Dapat result gila terkejut dan bersyukur sangat. Serious aku cakap. Aku tak pernah dapat A dalam periksa or trial SPM dulu. Tuptup..! ALHAMDULILLAH. Rezeki aku kan. Bukn aku sorang je tk percaya. Ayah aku pun. Terkejut. Ye la. Aku memang kaki relax je kat rumah ni. HuhuBelajar bukan hobi aku. Kann..? *tolong jgn iya kan.
Aku ada A- tau.! Haha. Org poyo dengan A+ kan.? Tak pe. Aku nak juga cakap  A aku ni rezeki yang aku dapat dari ALLAH.! Aku bersyukur sangat. ALHAMDULILLAH. .

Ok.! Dengr sini. Yang pandai sering di sanjung kan.? Tak de derh.! Aku tak suka kot dengar. Rezeki masing masing, ALLAH dah tentukan. Ada yang Berjaya tym SPM dan lupa segalanya yang perjalan hidupnya masih terlalu jauh. Bila ada yang gagal dalam spm. Atu tidak mempunyai A dalam spm juga. Mereka akan lebih berhati hati kelak kerana mereka pernah terkena. Betul ke tidak.? Suda tentu betul.Yang Berjaya dahulu. Tak mungkin juga akan Berjaya kemudian.
Yang gagal dahulu, tidak mungkin juga dia akn tetap gagal seumur hidup.


Sekiranya amal ibadatnya kurang. Aktiviti social lebih. Agak merbahaya. Berubahlah dari arah yang diredhai-NYA. Jangan terlalu angkuh dgn kejayaan. ALLAH mampu melakukan segalanya yang sukar untuk kita jangka. Sifat berpada-pada sudah cukup.

Hoho.
Ok..papai. assalam…

1 comment: