Wednesday, 28 December 2011

sofyoseob gurlz....



ASSALAMUALAIKUM....

nama sofyoseob gurlz muncul tym first2 aku nak buat blog. ahaha..macam macam kan. cuba korang search at google sofyoseob gurlz..yang akan keluar hanya blog and aku pnye fb..haha..bestnye..agak lain dari orang lain la kan. walaupun nama aku sofiyyah shahudin ni tak famous kat mana-mana.

tak susah la kalau orang nak cari aku bagi yang kenal aku. nama ini selalu melekat dengan aku.
hehehe..semua orang tahu aku fanatik ngan YOSEOB BEAST sesangat(bg yg knal aku la)...
dia cute..comel..




nape aku tulis sofiyyah dulu..? coz yang minat yoseob uh aku..bukan dia minat kat aku..aku sedar la..
nampak perkataan "like"..? kalau tak nampak minat aku luku kpale dia arh uh..

aku hanya minat tu yang letak like at situ..bukan aku letak love..haha.. kalau nak aku love someone..tunggu kahwin la bro..!! kan..?

bila search youtube..name sape aku taip dlu..?


YOSEOB....haha..

tak de lah..macam-macam aku cari..

takkan la aku  nak menatap yoseob je..macam tuu gila bayang je la..

kuangkuangkuang...

dah la..tangan nak merapu je...

sekian dari kami...










ASSALAMUALAIKUM...;)


Monday, 26 December 2011

hailah..!!

ASSALAMUALAIKUM...


wei..!! sape nak bagi aku kerja..? sila2.. aku menanti..
kebolehan..? aku pandai jaga budak je..kms umah..tu jew..hahaha...

arrghhh...mrapu sih aku...

macam-macam..

aku nak cerita ini..

aku ada baca buku agama.

dapat ayat yang sangat bagus. tapi agak susah untuk aku laksanakan.

"ALLAH lbih mnyukai orang yang mnangis berbanding org yang ketawa"

sedap an ayat uh..

menangis kerana-NYA,,bukan kerana hal-hal duniawi..
lagi satu..kalau baca al-quran,,lebih bagus kita mengalirkan air mata.
sekiranya tidak dapat mengalir kerana kagum sekalipun.
berpura-puralah untuk menangis..

ok..itu saja..

k bai...

salam...

p/s: skiranya ada org nk bg aku jga ank dia,,aku rela..x lah bosan hidup aku.

mak aku cakap.

assalamualaikumm....!!!

hye sume..mlsnye la cik nak wat new entry ni.

nak tanya korang la..
CIK JERAWAT tumbuh disebabkan dok melenggak FB er...??

smlm la.. mak aku tnye..

"makin byk an jerwt uh nk tmbuh at muka hang"

hahaha...!! aku kate je la yang bia la. ALLAH nak bagi tmboh..
terima saja..

bley plak mak aku kate.."dok melenggak FB pnye pasai la uh..makin b'tmbah2 dia nak naik..

kuangkuangkuang..ade plak..mcm2...



p/s; org kte jerawat tmboh sbb ade pminat..

PELIK..!!

Asslamualaikummm............

Friday, 23 December 2011

salah ke..?

SALAM..

entry merindui someone yg serius sepesel dalam diri.. aku kesaah ape korang nk pk. tapi,, salah ke kalau orang yang aku rindu tu dah tak de..? tak kan.? HAHA...jangan over la piya oi..aku x sedih. tp rndu..AKU SYANG SESNGAT..kt dia..

bila nak tidur,,
bila nk bce bku,
bila baring atas katil,
bila nak mengaji,,
bila kemas rumah,,
bila masak,
bila basuh pinggan,
bila nak senyum,
bila keluar rumah,
bila duduk dlm bilik,,

apatah lagi WAKTU SOLAT..
aku alwyzzz ingat..

akak tak pernah lupa..doa selalu akak titipkan buat NAIN..;))

maaf..!!

tu semua waktu2 yg slalu aku ad ngn dia..susah plak nk lpe..nk pEdam,,fuhhh.serius..SUSAH..!!

.........................................


susah rasenye nak menyayangi seseorang..aku akan RISAU...

HARAp adik aman di sana....



*************


hahaha...sory,...over doe kan aku ni..MAAF...

aku alwyz ok ea...kena happy2..baru bertambah cun melecuuunnnn...

hahaha...


ok..PAPAI...ASSSALAMMM...!!!



p/s: dr rndu pakwe, better aku rndu org yg aku BETUL2 syang..x salah...:)))

TANggungjawab yang harus dilaksanakan...!!

SALAM..

Hye u oll…
Hari ni aku nak cakap pasai tanggungjawab.. sapa orang islam..?? sila baca ea. Kalau tak nak baca,, aku tak kesah sebab aku dah lepas dari tanggungjawab aku dalam mengingatkan orang lain yang seagama dengan aku.
Benda yang PALING PENTING dan aku patut cakap ialah AURAT. Korang yang beragama islam,,adakah anda betul-betul menjaga auratmu.? Terutama sekali kepada golongan HAWA.. janganlah kalian menganggap menjaga aurat @ menutup aurat itu perkara yang remeh. TIDAK.!! Aku tak setuju dan aku tahu siapa yang sayangkan agama ini tentu sekali menidakkannya. BETUL..?

Jagalah auratmu sebagai seorang islam. Sesungguhnya perkara itu tidak susah. Aku pun masih mentah dalam agamaku tapi sekurang-kurangnya aku berusaha.

Perkara yang salah perempuan lakukan dalam menjaga aurat:

# pakai tudung tapi pendek. Tidak menutupi dada seperti yng di syariatkan.
#pakai tudung tapi tidak menutup aurat lain. Seperti memakai baju yang berlengan pendek.
# tutup semua aurat,,tetapi KETAT nak mampos.. maybe dorang fikir tak berdosa kot..
# pakai semua komplit lah..!! tapi pegang tangan JANTAN mana nth.
# BONCENG moto pakwe.. dosa jugak. Tak nak dosa buat mcm yg u. azhar idrus
    ajar. Bagi bapak pompuan duduk tengah-tengah.
# duduk berdua-duaan dengan laki yg bukan mahram.
# bertentang mata.
#pakai tudung kat luar tym jenjalan atau sekolah. Tapi tak pakai waktu di halaman rumah.
   Dengan jiran pon kita kena jaga aurat.
# pakai tudung litup tapi tergedik sana tergedik sini. TAK MALU KE.?
#  pakai perfume pon salah satu dosa. Korang nak tahu. Aku baca buku agama.
     Perempuan banyak masuk neraka berbanding lelaki kerana emas,
     perfume dan….(satu lagi aku lupa)


p/s : bagi perempuan yang tidak memakai tudung dan tidak menjaga aurat anda,, aku harap korang berubahlah kpd yang terbaik. Kalau yang makin tertarik kpd agama ini, diharap anda berubah ke arah yg benar. Jangan sesekali menoleh kebelakang sekiranya hampir mara ke hadapan. ALLAH SAYANG HAMBANYA YANG MEMULIAKANNYA.

Kaum lelaki tidak lupa juga. Anda juga kerap melakukan perkara yang tidak digalakkan dalam agama islam ini .. kamu nak tahu ape..?
# korang pakai seluar pendek yang atas lutut. (aurat laki dr pusat sampai lutut ok)
# ada yang pakai rantai. Seolah-olah menyerupai perempuan.

Laki punya aku kurang tahu nak cakap ape. Sebab aku ni malas nak amek tahu. Harap info ini bermanfaat kepada anda semua. Maaf sekiranya terasa. Tujuan aku hanya mahu melaksanakan tugas aku sebagai umat islam. Aku bukan budak yang TERLALU BAIK..dan aku MASIH TERLALU JAHIL dalam agama ALLAH ini.. aku terfikir nak tulis entry ini sewaktu habis solat maghrib. INI ILHAM kot..

KORANG NAK PK APE PASAL AKU SUKA HATI KORANG LA…..JAHAT KE AKU..? BAIK KE AKU..?

Nota kucing comel aku: tuan SAYA, SOFIYYAH bukan orang yang pakai tudung bulat. Hanya org biasa.

Babai..SALAM…………………!

Wednesday, 21 December 2011

aku tak tahu nak cakap apew..?

haihaihai...opppss..lupe..

ASSALMUALAIKUM...

aku nak cakap...AKU BORING!!!!!! hahahah...serius kot... aku dah kebosanan dah ni.
baru brape hari cuti and tahun depan macam mana..? duduk rumah sebelum apat exam..?? arrrgghhh... tak apat ku bayang..? suka memang suka duduk umah.. tapi gernti la makin di pam-pam badan aku nih...jadi macam belon baru tahu...TAK MAU 3X...hahaha..over la..ape salahnye an jadi chubby jjap....huhuh....

aku tahu at umah ni byak keje nak buat. tapi sekarang ni mood aku ni x atang ag nak kemas sana sini...

tapi, semalan ada la buat keje skit....kmas halaman la kononnye. padahal main je lobih...nih anak dara pemalas..AWAS...!! haha..

sekarang aku ada jugak pergi joging...sebab nak seimbang an badan la... tapi tak selalu pergi..
selang sehari je baru pergi... semalan pergi jogging , so, ari ni tak gi joging..korang nak tahu tak..esok pon aku tak gi joging.. bukan sebab malas..tapi..taknak..agi pon cik adik aku nih ecok nak amik result...
agak ketakutan cikit..haha..over action la..macam aku pulak nak amik result...memang KECUT habis r...
nangis dulu nak amek result...

k la....aku tak nak merapu meraban at sini ag...tak de manfaat papew pon...
ni entry just mahu lepas an boring at umah ni..

ASSALAMUALAIKUM....

Saturday, 17 December 2011

kerja tentang tanah.

ASSALAMUALAIKUM...


ok.ok.ok...ada tengok tajuk tak..? ok..jangan pelik. aku nak inform something je.

kepada sesiapa yang berminat untuk menguruskan penjualan lot tanah atau urusan yang berkaitan dengan lot tanah,, boleh bagitahu saya. saya ada kenal seseorang yang boleh handle kerja itu. sekiranya berminat, boleh la beri komen di bawah atau emel saya di sofiyyahpieya@yahoo.com.. lebih digalakkan urusan tanah yang berada di kawasan yang berhampiran, iaitu di dalam kawasan Selangor mahupun negeri yang berhampiran. Diharap berikan kerjasama.

Assalamualaikum..;)

Friday, 16 December 2011

Tipu Daya Dunia.

ASSALAMUALAIKUM...

aku hanya manusia biasa. Tetapi tetap mementingkan agamaku. Aku akan memberi sesuatu yang mungkin bermakna kepada org yg singgah blog aku. Ini tentang agama islam ea. Jangan pelik. Aku memang jarang post entry yang bermakna. tapi. Sila lah baca bagi yang berminat tentang agama ALLAH ini...


ALLAH SWT berrfirman :
"wahai orang-orang yang beriman, jgn kamu lalai kerana harta benda dan ank-ankmu drpd mengingati Allah. Barangsiapa berbuat demikian itu. Maka mereka org yang rugi" (Q.S.Munafiqun;9)

"sesungguhnya harta bendamu dan anak-anakmu menjadi cubaan bagimu.Allah di sisi-Nya pahala yang besar" (Q.S.At Taghabun :15)


maka rugilah org yg memilih harta benda dan anak-anaknya drpd apa yg ada di sisi Allah

"jangan sekali-kali. sesungguhnya manusia itu amat derhaka. kerana ia melihat dirinya telah kaya-raya"  (Q.S.Al-Alaq : 6-7)

nnti aku sambung.. ni story dr buku tahu..best. aku suka. banyak hadis. Nama tajuk buku..( PENENANG JIWA). aku baca 1st time waktu sblom nak tdo.. pastu lama2 jd suka. nanti aku sambung k. ngantok la nakmen taip2  ni. haha..


ASSALAMUALAIKUM...

rindu kat org yg t''''syang..??

ASSALAMUALAIKUM MURID-MURID...!!

over over over....
hahaha...
aku skunk ni boring sesngat tahu..?? tahu tak kenapa..? sebab budak yang aku rindu tak de depan mata...
ceeeit...geli doe..buang tebiat anak dara shahudin ni...wawawa...

korang tahu apa yang aku rindu nan budak uh...
sebab..aku rindu sangat nak gaduh nan dia...
dia kan taiko nak wat cmne...tumbuk2 org ni kerja diA...n dia budak yang perasan handsome n comel...
hahaha...jgan marah  ea...cik muab oi...haha..
ada hati nak tengok gamba dia..?
apa salahnya...aku boleh kasi tengok..

jap eh jap eh....


tkah n muab
senanye ada lagi sorang yang aku nak cakap. tapi. nak tayang pic pon tak de la.. pic tym x mature ada la..
marah pulak karang.. huahhuahua..yang atas nama dia MUHD MUS'AB.. yang xde pic uh nama dia MUHD UMAR...hahaha....

nak gamba tym x mature lagi x si umar uh..

hahaha..tu dia umar.

rindu nak gaduh je..haha..jahat beno akak dia ni..

p/s: lagi rindu aku kat yang aku sygg...sesngat.. tp,,,ap kan daya ALLAH syg dia lebih..


arhhh..wat eva la piah...

aku cekik gak koo karang..HAHA..


ASSALAMUALAIKUMM..

every day,,we must keep smile...;))



Wednesday, 14 December 2011

nak ada tajuk..? buat sendiri..

ASSALAMUALAIKUM..!!



Weeeeiii….akku nk kecoh ni…dengar leklok yew….tp,,dah lambat sikit la...


 AKU DAH MERDEKA…..!!!!!!! ”

Sukanya sukanya…hahaha…tahun depan bebas…tp mesti rindu dekat dorang2 sume…
Walaupun aku tahu dorang takkan rindu kat aku la….(padahal dlm hati risau result)

Ok…skrg aku nak merancang something…ye la an. Kawan2 aku ada yang pergi lawatan…GUA TEMPURUNG  la pulak tempat yang dorang pergi tu…huhuu…NAK PERGI GAK…

Abaikan..banyak cekadak ko nak pergi…!! Hari esok dah tamat tempoh la,,,,wawawa….

Benda yang aku dah rancang dan sudah menjadi.:
-Buku teks pnjaman smuanya dah pulangkan….petang tadi lps abis exam PQS….

Benda yang rancang tapi tak buat lagi..:
-kemas bilik yang penuh dengan buku rujukan dan pelbagai macam buku ni. Tapi yang pasti tinggal an AL-QURAN la…huuhu..
-jogging..!! wuhuuuu….semangat3….dah lama tak jogging..ni yang nak ambik peluang ni…
_ berbloging over  time..!! nak nak nak…bw sana sini…macam macam lagi la…
-ber ‘fb’ kot…nth…rasa mcm mls…
- try resepi baru…ha..? ahahaha…ni pon best…..and nanti nak buat blog pasai resepi …
-then aku maybe nak try cari benda baru…(bisnes)
-lagi satu..aku nak kemas depan rumah..hehe..tym exam mak aku x bg kms...huhu(pmls aw..sesje je mcm rjin)

Sini saja la…aku banyak story tapi..lain tajuk la…

Papai…meh sini nak bagi cute smile..:)
p/s: jangan tergoda…bluuekkkk…haha..

ASSALAMUALAIKUMM….








Monday, 12 December 2011

aku kne JAWAB ke..?

ASSALAMUALAIKUM....

weyh,, korang..korang...nak tahu tak aku kne tag by someone..Fahimi namenya...haha..
nak kena jawab soalan je ke..?? blur kejap..arghhh..nganga dlu...huhuh...ni 1st time kot kne tag ni.. so,,,agak balun je la....huahuahua...sori ye..aku buat apa yang patut... ;)))))

ada peraturannya...korang baca la sndiri...kne patuhi tahu..so,,, aku dengan kesengalannya ikut sajalah apa yang patut...
 
THE RULES
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post.
  4. Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  5. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  6. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  7. No tag back!
  8. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU’LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) HAVE TAG 11 PEOPLE.


11 thing about me..


(1) Nama yang mak ayah aku bagi unik...Sofiyyah bt Shahudin bin Sarip..(SSS)..hahaha..<over r plak>

(2) Aku ank ktiga dr 8 org adk bradik....stiap org ada psngn(4 laki, 4 pompuan)

(3) Aku budak minat K-pop.. pantang dengar nama YOSEOB BEAST...heheh

(4) tengah duduki exam SPM lagi...ambek bidang ekonomi n perdagangan.

(5) suka kucing...

(6) duduk Sg Merab Luar, dalam area bangi la...yekea..?? nth la..

(7) Sofiyyah + Yoseob = Sofyoseob gurlz...aku letak dalam blog n fb nama yg sme...;))

(8) tak suka tidur pagi.. lps solat terus kmas rumah.. kalau tak sakit kepala.

(9) msih single mingle..hahah..berkapel myushkan aku je.

(10) suka study last minute..hahaha..semua orang tahu tabiat aku yang stu tu..

(11) dah janji nan diri takkan pergi cinema..(pawagam @ tgk wayang la)...aku pegang lagi jnji tu..(peace no war)


ok...tu je la pasai aku..hahaha...caya tak caya je la..

tanpa membuang masa( ayat tak boleh skema lagi ke?)...aku nak jawab soklan-soklan Fahimi tu...


soklan yg tercalon diutarakan kpd aku..::


 1.   Nama panggilan spesel ko dirumah?
             
            nama spesel at umah opiyah @ kak pah..

 2.   Motif utama ko buat blog?


            untuk dpt kwn baru yg minat berblog...haha..kongsi cerita dgn dorang..;)

 3.   Cita2 ko yg mustahil ko capai?


            jadi doktor..hahah..dlu kecik2 b'angan..skrg amek bidang sastera la..angan2 x trcpai.

 4.   TradeMark Ko?

            trademark..?? "jgn sepah an tmpat uh..!!!" tu la kot..sbb tiap hr aku sbot..haha..
            x bg sepah umah. akak aku kata sesuai jd trademark.

5.   kartun feveret ko?

           kartun kurang sikit minatnye.. tp kekadang best.. spongepop(x ingt ejaan), cat dog pon 
           best.

6.   suka x drama melayu? klu suka, Tajuk drama apa?

          suke...Soffiya. x de la. tipu je. drama TENTANG DHIA... 
  
7.   Ko Ada hobi yg pelik dmata org lain? klu ada, sila nyatakan..

          ada..aku tak suka dapur rumah aku bersepah. pantang. 

8.   Cikgu atau Lecturer yg pling ko suka?

          cikgu yg ajar subek ekonomi.. pandai bergaya..

9.   Berapa biji tahi lalat kat muka ko?

          malas benor nk kira. byk la tp kecik. dlm 6 biji kot..

 10. Destinasi yg paling jauh ko pergi?

         penang..kampung aku..dan tempat lahir aku..

 11. Last soalan, ko ank manja mak or ayah? 

         adik beradik ramai. tak de nak manja2..adil jew..haha..


hahaha...balun la aku dah abis jawab...suka2...:))

skrg aku nak bg soklan pulak kat hang pa yang kena tag oleh aku kat bwh uh....


(1) berus gigi berapa kali sehari..?

(2) siapa yang dodoikn ko tidor?

(3) tidur yang paling lama berapa hari..?

(4) makan paling banyak berapa pinggan..?

(5) apa nama artis korea yang aku minat.?

(6) haiwan apa yang ko kata cute..?

(7) apa pengalaman perit ko yg x boleh nk di lupakan.?

(8) minat k-pop x..? kalau minat, band korea apa yg ko minat..?

(9) bila 1st time jatuh cinta..?

(10) pernah tak jatuh cinta dengan cousin.?

(11) warna apa yang ko suka sesangat dan kenapa..?

 

      sila lihat sama ada nama anda di tag oleh aku tak..


      nama yg disenarai purple an...:

  
       


<sory sesngat kpd yg di tag..>

ASSALAMUALAIKUM...;)))

Sunday, 4 December 2011

SERABUTserABUTserabuT...!!

ASSALAMUALAIKUMMMM....


Haihaihaihai...

wep,,,otak aku serabut btol2 ni...exam SPM tnggal 3 SUBjek tp 6 paper lg r... HAHA...

subjek yang tinggal;


EKONOMI ASAS.
BAHASA ARAB TINGGI
PENDIDIKAN AL-QURAN SUNNAH


kena banyak bace la...penat la nk baca banyak banyak. lagi-lagi EKO n BAT... dah la hari dekat-dekat.
huhuhuhu...

penat tak penat...baca sikit sudah la... asalkan baca jugak...

sapa ada tajuk spot karangan BAHASA ARAB..??? tolong aku...arggghhhh....
hahahaha...nganga je la aku jawab nanti...hmmm..hafal tu ada la jugak. tapi risau je...
huhuhu.....


pape la... Doakan aku yek, kawan-kawan yang cute lagi baik...;)))))


ASSALAMUALAIKUM......

Friday, 25 November 2011

tak yah ade tajuk la..

ASSALAMUALAIKU...M....

hehehe...nie entry permintaan la....haha.. pelik2..ade ke patut...
korang..korang...!! aku teringin sesngat dapat  kawan name macam aku....
huahauhua....sedih tak.... pelik tak..??? tak de la pelik sngat en...


ok... nama aku SOFIYYAH BINTI SHAHUDIN... tak de la smpai name bapak aku nak same...
kalau camtu senang2 baik aku suruh je adik aku tukar name... dari FATIMAH jd SOFIYYAH...
hah..bagus..??? bgus sngat en....

aku bersyukur la aku ade keng kewan...bkn tak bersyukur... cuma mahu berharap ajew....

TAk kesah la nama SOFIYYAH ke SOFIAH ke SOPYA ke SOFIA ke SOFEA ke MAK PIAH KE...aslkn sme skit jdy la...hahaha...

nie entri merapu plus mengharap.haha..

k la...OUT...ASSALAMUALAIKUM...;)

Friday, 18 November 2011

tip top tip top story....

ASSALAMUALAIKUM...


wei korang..!! aku ngah exam SPM ni. he he. boring la asik nak tatap buku..wawawa..tipu giler  nak mati la aku ni en.
tATAP buku la sangat. ha ha. nak pegang buku lelame pun tak sanggup ma....!!

aku nk story la...nie sbb aku pelik je...


nape orang kate cinta best..??
haha..
sory. maybe teserlah ketipuan aku yang bercinta tak best. best tu best. tapi.  cinta sebelum kahwin best ker.?
hahaha. aku senanye en terkena tempias bce novel online doe. haha..

halnye berlaku disebabkan novelis slalu wat story about kne kahwin paksa la or wat eva la.

-- kenapa pasangan kapel suke dating..?? dowg wat pe..??

--kenapa perlu pasangan kapel makan bersama-sama + makan bersuap-suap bagai.?

--kenapa pasangan kapel suke menghabiskan masa bersama..? shingga hmpir melupakan family..???

--kenapa bile wat salah sikit je. gaduh n senang je nak ngalir an air mata.?

--kenapa bile kapel bertukar nama panggilan dr 'ko aqu' ke 'drling,syg,honey,papa,mama' ?
    (tak geli kew..? rse nk termuntah doe dengar. n yg lau sebut pon mesti rse nk termuntah. sebab aku pernah la, aku
      ckp)

--kenapa bile kapel perlu pakai bju yang sme kaler, sme corak or wat eva..?

--kenapa bile kapel perlu selalu luahkan "tiga kata"?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


hahaha...byk kea aku tanye..?? sory la yg tengah kapel or bercintan..?? aku bukan nak sindir tau.. aku juz pelik...
baru sedar time bace novel at sini yg taJuk nye "isteriku 19 tahun".

gile best citer tu. coz laki dye tak nak tayang cinta dye at khalayak ramai. gune gelaran ko aku je.

hahah...suke aty la korang nak kate ape ye. yang penting!! aku suka story uh sesngat.
nak beli novel uh nanti....!!!


minta maaf ye kalau ade yang terasa atau termarah kat aku. disini tiada tujuan untuk meyindir orang ye.

ASSALAMUALAIKUM DAN BYE3...!!

Wednesday, 9 November 2011

makna kedudukan kita menurut urutan kelahiran


assalamualaikum...!!!
ha..!! tak jawab dose...wawawa....
pernah dengar tak pasai urutan2 kelahiran..??
pernah? tak pernah?
pape je la wak2 sekalian ew.
tanah- ank 1,5,9
air-ank ke 2,6,10
api- ank ke 3 (aku..!!),7,11
angin- ank ke 4,8,12..

makne disebaliknye ew.
bace sndiri..


Tanah
Individu yang tergolong dalam kategori ini dikatakan memiliki sifat merendah diri dan tidak cerewet. Sifat merendah diri sememangnya sifat yang dipuji namun sekiranya keterlaluan, pasti sifat ia mampu mengundang impak negatif dalam diri kamu. Mungkin telah tiba masanya untuk kamu merubah sikap sambil lewa kamu itu dan membentuk keperibadian yang lebih tegas dan berpendirian. Namun itu bukan bermaksud kamu perlu melaku kan perubahan secara drastik, sebaliknya mulakan setiap perubahan itu dengan perlahan-lahan. Oh ya! Kamu juga digambarkan sebagai individu yang sentiasa bersifat tenang dan bijak mengimbangi emosi. Apa kata, kamu kekalkan jedua-dua keperibadian postif tersebut dan baiki lain-lain kelemahan yang ada. Biasalah, setiap manusia yang lahir di dunia ini memiliki kelemahan dan kelebihan masing-masing.
Air
Sesuai dengan unsurnya, individu yang tergolong dalam kategori ini disifatkan sebagai individu yang berjiwa agak sentimental dan mudah mengeluarkan air mata. Ketulusan hatinya pula tidak perlu diragui kerana mereka yang terdiri dalam katego ri air ini memiliki sifat mengambil berat dan sentiasa berusaha untuk membahagiakan pasangannya. Tidak hairanlah sekiranya si dia dilihat memiliki sifat yang agak romantis. Jadi, bagi kamu yang masih berseorangan… bolehlah mula mencari teman yang terdiri daripada golongan ini!
Api
Individu yang tergolong dalam kategori unsur api ini dilihat memiliki sifat bertanggungjawab dan cekap dalam melakukan apa jua perkara. Selain itu, si dia juga mampu menjadi pendengar dan penasihat yang baik. Orang di sekelilingnya sentiasa berasa selamat apabila berdampingan dengan individu ini kerana individu dari kategori ini dikatakan memiliki sikap sering berhati-hati dan peka dengan keadaan sekeliling.
Angin
Bijak berkomunikasi dan sentiasa memelihara adab kesopanan menjadikan individu ini disenangi oleh teman-teman sekeliling. Tidak hairanlah sekiranya si dia sering dikelilingi ramai teman tak kira tua mahupun muda. Sifat manis mulutnya dan bijak bermain kata-kata mungkin akan membimbangkan setengah pihak namun itulah sifat semula jadinya yang sukar untuk dikikis. Bersesuaian dengan sifat angin, individu yang tergolong daripada unsur ini dikatakan memiliki keinginan dan kemahuan yang tidak tetap. Lebih menggusarkan lagi, hatinya terlalu cepat berubah dan mungkin itulah yang menyebabkan mereka kerap bertukar-tukar pasangan.




ni drpd mane2 yg aku apt dr ternet. ag pon memang hmpir2 same nan yg mak aku ckp.
haha..tapi suka hati la nak caye ke tak.ehehe..



>>>aku api la...jgn dekat!!! panas nanti<<<

ASSALAMUALAIKUM..
WIth swEEt SmILe..

Thursday, 3 November 2011

ma...mak aih....!!! SPM dh nk COMING la....

sedar tak sedar dah nak dekat dah hari yang aku gentar uh...huhuhu...
nie yang seram sejuk nih...tak sabar memang tak sabar nak abis sekolah. tapi, argggh... SPM uh....!!
bak kata orang SIJIL PENCARI MAKAN(SPM)  gak en..??? mak aku memang ade bising-bising sikit. tapi nak wat camane. anak dia ni dah la "RAJIN" semacam...>>hahaha>> sori mak....


k la..papai..ASLM...

orang baek kew aku ni.???




 asslamuLAIkum…..<:


Hmmmmmmmm……..blog aku adlah blog yg pelbagai…….
Aku asal nye buat blog nie sebab nk luang kan mase kosong je,,,,
And aku nak buat blog nie byk pasai korea….tapi kan,,,,
Aku rase mcm boring je kalau asyik ckap benda yg satu je…^_^
Heheheh…
Aku nie boleh dkatekan jahat la kan,,?
(xyh jwb..)
Org yg baek x akan tg0k bnda2 yg ALLAH larang..
Tapy aku x bley jdy 0rg yg terlalu baik..
Tahu tak kenapa>>>>?
Sebab aku rase kalau aku jadi org baik,,,
Aku rase aku nie terlalu hipokrit n sudah tntu la
Org kate aku hipokrit jugak,,,
Nmpak luar je baik,,,,tapy dalam kite tak tahu,,,,
Aku nak ckp nie ala2 mcm nie la…

Contoh ye…:
Sorang perempuan yg mmg sempurna amalan ibadatnya dan tidak pernah
Mlakukan perkara mungkar,,,seperti berdating la,,,dating pon maksiat an kan..???
Sudah tentulah bile seseorng mmpunyai amalan yg mulia sebegitu akan dianggap
Mulia oleh org sekelilingnya…
Sememangnya memg mulia sifatnya,,,
Tetapi dugaan dalam kehidupan  tetap akan ada dalam setiap hidupan..
Perempuan itu diuji dengan kdtgn seorg lelaki dalam hidupnya,,
Bak kata org.. ‘cinta pandg pertama’..
Mmg segalanya akan berubah dan mule la berlakunya perbuatan2 yg
Melibatkan maksiat..
Bile seseorg itu sudah merasakan diri mereka itu terbaik,,
Maka segala perbuatan maksiat atau pun dosa yg telah mereka lakukan
Tidak mereka merasakan diri mereka salah dan mereka
Tidak merasa mereka telah berbuat dosa pada ALLAH,,,
Kerana bgy mereka amalan mereka cukup….

Phm tak…????
Lau tidak phm ckp la..bley terangkan..
Aku ade mse aku cecite lagy ea..
K la..
Assalamualaikum w.r.t….

>>>>>aku tetap aku<<<<<

Sunday, 30 October 2011

cinta HAKIKI....!

SEMULIA-MULIA CINTA.

sekiranya kita melibatkan diri kita dalam percintaan dunia antara lelaki dengan perempuan,,, kita juga hendaklah sentiasa dan sepatutnya mendahului CINTA yang SATU ini.... iaitu merebut CINTA ALLAH....
Aku akui memang kadang kala dengan bercinta sesama insan,,,,kita akan terdorong untuk melakukan amalan yang murni. lebih-lebih lagi terdapat dorongan daripada insan lain dalam berkongsi maklumat tentang agama ISLAM....namun, hati seharusnya ikhlas dalam melakukan amal kebaikan. bukan berbuat kebaikan hanya untuk pandangan mata umat yang lain. aku akui kelalaian kita terhadap TUHAN terdapat juga dalam mengejar cinta manusia..

tapi ingatlah.
hanya ALLAH yang menyayangi kita dengan setulus hati....
CINTA MANUSIA tetap diragui....


berfikir lah dengan betul


buat masa ini...hati aku hanya mempunyai satu CINTA.


iaitu cinta kepada ALLAH.....!!!!


SETUJU..!!!


                                 >>>YOSEOB HANYALAH SEBAGAI HOBI AKU<<<<<




tentang CINTA yang SEBENAR...!!!

cinta manusia

aku nak cakap.
lau orang cinta pasai pakwe @ makwe dowg...
aku tak suka dengar...
bOwink la....

lau orang uh nak cerita juga,,,
mmgggg aku di alam....
YANG LAIN....
wawaWA......


aku tak kate cinta tu salah. cuma aku yang tidak gemar.
bagi aku dengan cinta lah,,, kita akan mempunyai manyak PROB....
tak payah la bg aku...
kat dalam kopala nie pon dah banyak problem...

bukan tak ade yang cakap pasai cinta...ADA....

cuma bile orang tu cakap...
aku buat...

>>>>lalalalal>>>>>
wat bodoh je la....

siap aku cakap dekat budak-budak uh...

aku punya feel "LOVE"
............ZERO............

KOSONG%


--------------------------------------------------------------------------------
pssss.....aku cakap macam tu sebab aku pernah kapel la...
kapel dalam perasaan yang kosong...
tak ade feel sayang langsung....hahahah

sekarang dah matang sikit....
so,,,tak terpikir la nak say HALLO at CINTA yang datang.
dulu bercinta umor tak matang la...


sekali jew dalam waktu aku belajar, aku berkapel...


then....

sudah malas.....!!


-------------------------------------------------


ape yang aku pk..: senang citer tunggu calon mak bapak aku cadang an je la...
tak yah cintan cintun ni....BAGOS en..???


__PELAMIN SUDAH MENANTI MA__


kihkihkih....






Monday, 24 October 2011

abOUT lOOOOveee.....!!!!

". I will love you if we do not know each other ... I will always love you if you did not say" I love you "to me ... I will always smile when I think of you. .... and ... now I just want to say that I only want to be a girl hiding in love ..... even though I know,,, we actually love match ...."



hakhakhakhak .....


continued ....


you know why ..???


~ I can not be the best girl for you.

~ when you are with me,,,, I think I will make you depressed ...

~ and I did not want my heart sick because of love.

~ and I promised to myself.















HAHAHAHAHAHA.......
cam lawak pulakk.....ayat hancur nak mampuih....!!!!


sorry r...aku tak reti la wat ayat jiwang karat ni.....




nie just practise jew....




tapi kalau orang yang "uh" bace,,,,bace leklok eaw.....!!!


nak cakap kat ko dpn2,,,,


takut maaaa.....




hahaha....pape r aku dah merapu meraban merapat at sini,,,,,,
 k r.....aq chow dluw eaw darling2.....


SALAMMMMM..........!!!!


_jawb aw slm aku uh_-_-_





Sunday, 16 October 2011

BARO so cute....!!!

sory ...entry nyh  tntg korea ea....

peminat korea fhm la....

nyh ade video band B1A4....





BARO punye sore memang man gle....!!!


ny dye BARO....

cuteeeee...
jgn amek...aq pnye...

Sunday, 9 October 2011

secret garden...

best drama 


aku tak tpu...
sieyez gle r best...
lagi2....
pagai dye owg bedue uh....
dlm gamba muke dowg x encem n cntek r...
tgok cter dye r bru twu....

jln citer agk menarik...
hahaha.....
ske sngt cter nyh....
ag2 ad HYUN BIN...!!!!
and HA JI WON.....



laki yang tak reti romantik jatuh cinte....

nak twu tgok r cte....


jom3....tgok gamba2 dowg....


cute face...

byk wtak yg dye bley bwk....
dye x lakon an watak ayu...ganas jew...
ha ji won pkai bju yang hyun bin slalu pakai...
nilah....watak dye...
simple.....


k..bye3....



Saturday, 8 October 2011

comel3....!!! BOYFRIEND BAND....



DON'T TOUCH MY GIRL...
Ske sesngt lagu nyh...
si rapper, KWANGMIN..
soooo,,,,,cute...
mcm story dye je....
pape  hal dye cute.....

SMART lau dye dlm lgu BOYFRIEND...





Wednesday, 5 October 2011

TYMAH...PMR LA....!!!!

adeq aq,,,


sory3....late wat post tok ko...
xde mse r...
bz jge si kocik uh...hehheehe...
k2...


GOOD LUCK AW 4 UR EXAM....!!!!

from me....
ur sis...< mke suci tnpe edit or clitn make-up>

wawawa....


wat leklok ea tymah,,,,,n tak lupe juge
at adq2 yang amek pmr taun nyh ea....!!!

GOOD LUCK..!!!

assalamualaikum..

ape ctew...??



apew chew...???


aq tak mrh or pape r...
tpy...
aq ade sakit an aty owg er...????
nth spe la owg uh...
klu aq ade wat slh,,,,,
aq mnx maaf sesngt...


aq tak kny ko,,,nth sespe skly pn....
minta maaf sesngt....

p/s: aq HARGAI ape yang ALLAH bg pinjam kat aq...
dan aq TAK PERNAH nak RIAK..!!!



Friday, 16 September 2011

pening pale la...

ASSALAMUALAIKUM...

tpu je pning pale....heheh...
nape orang ske tanye ha..??
nak tawu er tanye ape??
eaeaeala aku citer nyh...

orang laki yang aku kenal..ske je tanye bende alah merapu nyh...
laki memang ske ye tnye pasai cinta??? 
sorry...aku mmg tak ske nk tahu pasai bende alah uh...
pada sesiapa yang aku mcg kea? kwn kea??
aku tk ade aty la nak ade feel lebih nyh...

waste tym...n ade yang tanye ' best kea kapel ea?'
terang2 aku cakap x best...buanng mase and menyusah an je...
tapy tipu la aku tak ade feel at laki..
stakat minat ade la...
skejap je minat...satu jam dua jam da tak minat da....
hahaha...
ape korang kisah lau aku susah nak jatuh aty...
aku pon tak kisah..
huhuh....

lgi satu, aku pernah cakap lau orang kate " aku nak try dapat an ko la"
nth terhape2 la ayt dye..
aku kate,,,,
hehehe,," aku nak try goda SPM  dlu,,,, mne la twu terperangkap kot SPM nan aku..huhuh"



                       "  BEST KEA CINTA @ KAPEL????  "



OK...bye3...ASSALAMUALAIKUM...


Thursday, 15 September 2011

TRIAL SPM...!!!


post lps sakit..

ASSALAMUALAIKUM......!!!!
dengar citer aku nie...


aku nak citer nie,,,
tady tym owg solat maghrib,,aq nyh dok sebok jew jge adq aq yg
kocik uh,,,
mak aq nak solat dulu en...nnty glirn aq plak solat...
aq mmg semangat r jage budak kecik nyh...
garang tak garang aku nyh..dye tetap ske aku aw...
ske aty kownk r nak cye x...
ade aq kecah korg x cye...

aq bwk dye jenjalan... then rse mls nk jln da. aku bawak masok bilik aku...
bring2 ats katil...aku senyum la,,,
dye cakap..."unggai"..
aku layan je la...< anggap jela dye kate aq comel > 
heheh...aq cakp unggai gk...dye gelak...CUTE3....
sumpah cute....
x tpu,,,aq ajar dye sebut "ALLAH"..
dye senyum  + gelak je at aku....
ske3...
pas2 x pasai2,,,dye nangis...
bgy t mak aq...
g la solat...then, tym solat r tak pasai2 sakit pulak dada aku...
sabar je la...
solat kena terus an jugak...
aq  terus an bce yassin...mlm jumaat an...sakit dada nyh..tn jele dgn tngn...
ketentuan ALLAH segalanya an dalam idop kite ....
kita tak tahu ajal maut kita... jadi,, perbnykkn lh amal ibadat kita..

sekian...bye..salam..


Wednesday, 31 August 2011

DUIT RAYA..

apa macam raya...?
best???....mesti la best kan...
pergi solat sunat hari raya tak ni,.???

dah besar2-besar nie igat an tak dapat duit raya...
alih-alih...fuh,,,mahsyuk la purse aku....

tapi raya taun ni ada keunikan sikit ..bagi aku la...
ayah aku yang susah mau hulur...sng je kluar an duitnye...
and aku nak citer sikit nie,,,


budak bawah aku bagi aku duit raya..???
pelik en...patutnye aku yang kena bagi,,,
tapi dah orang bagi en,,,terime je la,,,
tapi,,, org slalo bagi duit raya mcm nie en,,,



gambar hiasan


tapi,,, aku dapat duit raya berupa macam ni,,,


hiasan semata-mata


dye bagi aku rm10 la...
jangan ngengada pikir banyak ea....
huhuhuhuh...
kire okeh la en...
daripada tak bagi,,,
aku terkejut jugak mule-mule,,,
dia bagi share topup...
pastu dia cakap...

yang aku bagi kat ko tu..duit raye.
ko jangan marah pulak kat aku. aku tak minta 
pape pon kat ko..

asalnye..aku kate kat dia yang kita tak 
pyh mcg la...coz aku nak trial ap mggu dpan...
and dye bgy topup ngan mcg uh....

dia sweet mmg sweet...rupe ade,,,
baek tu baek.. 
sudah berpunye or not aku tak tau....
eeheeeehhehe...


seriously aku cakap...
aku tak pernah dpt agy duit raye topup,,,
so,,aq hrgai...ea bro...

oke la...aku senanye byk nak ckp..tpy da lupe,,,
lagy2 tym2 ngntok camni..

Assalamualaikum....

byebye drlingdrling semua....
< huahuuahuhauh....>